Hrabre Srpkinje poražene od Turske u borbi za bronzu

Izvor: Sportski Žurnal, 30.Jun.2013, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrabre Srpkinje poražene od Turske u borbi za bronzu

Srbija – Turska 71:92 (24:21, 20:22, 12:23, 15:26)
Srbija: Radočaj 11, Vulić, Čađo 11, Krnjić 11, Jovanović 2, Milovanović 23, Butulija, Matić 4, Ajanović, M. Dabović 7, A. Dabović, Rad 2.
Turska: Palazoglu 5, Kanitez, Gunaj, Vardarli 17, Dajgaler 5, Tunčler 15, Alben 7, Jilmaz 19, Čirak 2, Holingsvort 18, Ivegin 4, Čaglar.
(FOTO: FIBA)
U borbi za treće mesto na prvenstvu Evrope, Srbija je poražena od Turske s 92:71.
Srbija je odlično počela i povela u početku, a vođstvo je držala sve do druge četvrtine. Košarkašice su igrale dobro na oba kraja terena, ali su im Turkinje zadavale probleme u ofanzivnom skoku.
Uprkos tome, pre svega Jelena Milovanović, Saša Čađo, a kasnije i Sara Krnjić pogađale su u napadu i držale su prednost svog tima do 24:21 na kraju prve četvrtine.
Srbija nije imala rešenja za Jilmazovu, a kada se u napadu probudila krupna Holingsvort, Turska je uspela da povee početkom druge četvrtine, 26:24.
Srbija, međutim, nije želela da ispusti prednost, tako da su ekipe do kraja poluvremena igrale „rezultatsku klackalicu” u kojoj je Srbija bila uspešnija, tako da je na poluvreme otišla sa poenom prednosti, 44:43.
Slično je počelo drugo poluvreme, ali tako je samo izgledalo, posle nekoliko razmenjenih poena i trojke Milovanovićeve, Srbija je povela sa 49:47, ali je onda Turska napravila seriju od 14:0, koju je predvodila Birsle Vardarli sa 10 poena u tom periodu, uz pomoć Holingsvortove.
Na kraju te serije Turska je imala vođstvo 61:49, ali, što je još važnije, kontrolu tempa i stila igre. Iako je bila treća četvrtina, delovalo je kao da je meč već rešen.
Srbija se borila i pokušavala je u poslednjoj deonici da uradi, ali joj to Turska nije dozvolila, igrom u odbrani i napadu, da bi na kraju pobedila ubedljivom razlikom.
U finalu od 20.00 igraju Francuska i Španija.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

EP (žene): Medalja ostala samo san

Izvor: MozzartSport.com, 30.Jun.2013

Košarkašice Srbije zauzele su četvrto mesto na prvenstvu Evrope, pošto su u borbi za bronzu u Oršiju poražene od Turske sa 92:71. Nema medalje, koja bi bila senzacionalan uspeh, ali su izabranice Marine Maljković uradile veliku stvar plasmanom iza tri ubedljivo najbolje selekcije i izborenom vizom...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.