Horor u F3: Kao raketa izletela sa staze, slomila kičmu i preživela

Izvor: B92, 18.Nov.2018, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Horor u F3: Kao raketa izletela sa staze, slomila kičmu i preživela

Sofija Florš, koja se takmiči za Van Amersfort preživela je jezivu scenu tokom trke Formule 3 za Veliku nagradu Makaa u Kini.

Ona je pri velikoj brzini ispala u krivini, zakačila drugi bolid, što ju je doslovce lansiralo sa staze.

Preletela je sigurnosnu ogradu i nekako izvukla živu glavu, ali je prošla sa prelomom kičme. Pre nego što je izletela u krivini ostala je bez točkova, a nije sigurno šta je tačno otkazalo kod automobila nemačke 17-godišnjakinje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Njen tim je saopštio da je devojka u stabilnom stanju i da je svesna. Japanski vozač Šo Tsuboi, sa kojim se Sofija sudarila je takođe odvezen u bolnicu.

Pored njih su u bolnicu prevezena još dva fotografa i još jedan čovek. Fotograf Minami Hirojuki ima potres mozga, a Čan Ča prelom jagodične kosti i posekotine.

Drugi fotograf Čan Veng Vang ima oštećenja jetre. Trka je prekinuta istog trenutka i nastavljena sat vremena kasnije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.