Horor izraelskog fudbalera – izgubio nogu u napadu Hamasa

Izvor: B92, 08.Okt.2023, 12:53

Horor izraelskog fudbalera – izgubio nogu u napadu Hamasa

Fudbaler izraelskog drugoligaša Kirjat Jama Ben Binjamin teško je ranjen tokom raketnog napada Hamasa na Izrael u subotu i tom prilikom je izgubio nogu.

On je za izraelske medije opisao jeziv događaj u kojem je jedva izvukao živu glavu.

Ranjen je, kaže, u trenutku kada je trčao ka bunkeru. Zajedno sa verenicom i bratom bio je na muzičkom festivalu na jugu zemlje koji je Hamas očito ciljano napao.

"Teško mi je da se pomirim da sam ostao bez noge >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali je moglo biti mnogo gore. Mislio sam da sam gotov. Trčali smo u bunker, oni su bacali bombe i pucali na nas. Mrtvih tela bilo je posvuda", kaže, dan nakon jezivog događaja Binjamin, prenose izraelski mediji.

Slike užasa mu ne izbijaju iz glave.

"Počelo je raketiranje i mi smo krenuli ka bunkerima da se spasimo. Seli smo u kola. Moj brat je takođe bio tamo, vikao je da pucaju na kola. Skrenuli smo i stali smo pokraj puta, 50 ljudi je potom ušlo u bunker. Potom su krenuli da bacaju bombe na bunker i da pucaju na nas. Tela su ležala jedna preko drugih. Moja noga je već bila teško oštećena od eksplozije, nije mogla da se spasi".

Prepričava šta se posle desilo.

"Uspeo sam nekako da ostanem pri svesti, naši vojnici su nas u nekom trenutku izvukli. Trenutno sam u bolnici i očekuje me još nekoliko operacija. Takođe imam šrapnel u drugoj nozi. Mojoj verenici su takođe amputirali nogu. Trebalo je da se venčamo uskoro".

Binjamin je igrao za Samson Kfar Kasem prošle godine, nekoliko sezona je nastupao u nižem rangu izraelskog fudbala, a nosio je i dres Hapoel Rubi Haife.

"Boli me što moram da završim karijeru na ovaj način, ali moram živeti dalje".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Užas u Izraelu: Fudbaler izgubio nogu u raketnom napadu Hamasa!

Izvor: Piplmetar.rs, 08.Okt.2023

Nova tragična vest .. Foto: Yasser 24 / SplashNews.com / Splash / Profimedia. .. Nakon vesti o ubistvu nekadašnjeg izraelskog fudbalera Liora Asulina dok je proslavljao rođendan, još jedna užasna informacija se pojavila u tamošnjim medijima.. Fudbaler Kirjat Jama Ben Binjamin...

Nastavak na Piplmetar.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.