Horford: Izabrao sam pravi tim

Izvor: MVP.rs, 27.Sep.2016, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Horford: Izabrao sam pravi tim

Košarkaš Seltiksa veruje u svoju odluku.

Poput Tima Dankana, Al Horford (30, 208) je na terenu, ali i van njega, povučena osoba. Jedan je od najboljih visokih košarkaša u Ligi, igrač koji ima sve kvalitete, pa čak i one koji nisu karaktereistični za injegovu poziciju.

Iako je više krilni centar nego centar, Horford je tokom dosadašnjeg toka NBA karijere igrao na poziciji "pet", a takva situacija ga verovatno čeka i u Bostonu. Nakon devet godina >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << provedenih u Atlanta Hoksima, iskusni košarkaš je odlučio da je vreme da promeni sredinu, pa je sa Seltiksima potpisao četvorogodišnji ugovor, vredan 113 miliona dolara.

Iako je sa Hoksima izbacio Seltikse tokom prošlosezonskog doigravanja, Horford je odlučio da napusti ekipu u kojoj je do tada nastupao i potraži novi izazov.

"U prošlosti, kada god smo igrali protiv Bostona iznenadio bih se načinom na koji me je publika Seltiksa podržavala. Takođe, impresioniran sam načinom na koji ekipa igra pod vođstvom Breda Stivensa. Ovaj tim ima veliki potencijal. Odlučio sam se da promenim sredinu i dođem u Boston jer verujem u svoje nove saigrače. Izabrao sam pravi tim", izjavio je Horford.

Horford je za Hokse odigrao 578 utakmica u regularnom delu sezone, a prosečno je postizao 14.3 poena, uz 8.9 skokova, 2.7 asistencija i 1.2 blokade po meču. Tokom svih devet sezona provedenih u Hoksima je ekipu vodio do plej-ofa, a na 74 utakmice u doigravanju je prosečno beležio 13.2 poena, 8.4 skokova, tri asistencije i 2.4 blokade.

(foto: Jason Getz / USA TODAY Sports)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.