Izvor: MozzartSport.com, 04.Maj.2021, 13:29

Holštajn Kil preko najslabijeg gosta ide ka promociji u Bundesligu

Rode imaju tri meča manje od konkurenata iz Cvajte u borbi za promociju, a već večeras mogu na treće mesto

Noćnu moru iz Dortmunda bi trebalo što pre da zaboravi. San o Bundesligi bi morao da bude u prvom planu, jer sve drugo može da bude kobno po Holštajn Kil. Potencijalna pobeda večeras nad Sandhauzenom u sklopu zaostalog duela 30. kola Cvajte pruža priliku Rodama da skoče na treće mesto koje garantuje baraž za promociju u Bundesligu (18.30).

Samo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << tri dana kasnije Kil očekuje okršaj sa rivalom sa severa zemlje, Sankt Pauliijem. To su definitvno dve utakmice koje će otkriti da li je Holštajn izvukao prave zaključke iz besplatne lekcije u Kupu protiv Dortmunda, kada je stradao sa 5:0 u polufinalu. Ako to ne bude slučaj, mogao bi na kraju sezone ponovo da se nađe u situaciji u kojoj nijedan ambiciozni sportista ne želi, da ga sažaljevaju...

18.30: (1,88) Holštajn Kil (3,50) Sandhauzen (4,20)

Sandhauzen je bio na dnu tabele druge lige Nemačke, činilo se kao da je već ispao, ali posle Korona karantina tim se predstavio u vrhunskoj formi i na dobrom je putu da se izbavi iz zone ugroženih.

Trenutno je stacioniran na 15. mestu sa bodom više od Braunšvajga koji je na poziciji koja vodi u plej-aut, odnosno ima četiri više od prvog ispod crte.

Iza Sandhauzena je gotovo blistav april. Tri pobede i poraz na četiri susreta značile su proboj u mirnu luku. Istina, sve tri pobede momci Gerharda Klepingera ostvarili su kod kuće, dok su u gostima veoma tanki. Najtanji na nivou Cvajte. Na dosadašnjih 14 mečeva na strani poraženi su u 13 navrata i imaju samo jednu pobedu. Odzvanja podatak da je Sandhauzen izgubio na devet vezanih mečeva kao gost u prvenstvu.

Holštajn Kil je pobedio na tri poslednja domaćinstva, a kako danas kreće u niz od četiri uzastpna duela kod kuće, jasno da je od njih očekuje najviše. Hamburger i Fortuna iz Diseldorfa koji dele 3. mesto sa 52 boda prilično srepe, jer Rode imaju 50 i tri susreta manje i ukoliko bi ih rešile u svoju korist, primakle bi se lideru Bohumu na korak.

Kil je slavio u Sandhauzenu ranije ove sezone sa 2:0, i bio je to jedini trijumf gostujućeg tima u dvobojima Holštajna i Sandhauzena. Do sada su ukupno devet puta odmeravali snage, a bilans pobeda je izjednačen. Oba sastava imaju po dva trijumfa, dok je pet puta bilo nerešeno.

CVAJTA - ZAOSTALI MEČ 30. KOLA

Utorak

18.30: (1,88) Holštajn Kil (3,50) Sandhauzen (4,20)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.