Izvor: MozzartSport.com, 22.Nov.2020, 13:44

Holender posle gola Proleteru: Promašiš penal i moraš da zaboraviš, samo uz veru dolazi rezultat

Mađarski internacionalac zadovoljan

Došao je kao veliko pojačanje u napadu, ali povreda koju je zadobio tokom reprezentativne pauze sa nacionalnom selekcijom Mađarske sprečila je Filipa Holendera da debituje već na večitom derbiju. Za tri nedelje koliko je proveo u dresu crno-belih pokazao je da je neko ko zna da igra fudbal i ko će moći da pomogne ekipi u budućnosti.

Protiv Proletera prošao je pravi rolerkoster pošto nije uspeo prvo da iskoristi penal, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da bi onda na početku nadoknade vremena ipak doneo taj jedan gol potreban Parnom valjku da uzme tri boda i nastavi trku za Crvenom zvezdom...

"Ovo mi je treća utakmica koju počinjem i srećan sam zbog gola koji sam postigao. A penal, to moraš da zaboraviš. To se dešava, ali igrač mora da izdrži do kraja posle toga i mirne glave nastavi da traži rešenje ka golu. Kada se takve stvari dese, iako naravno nije u tom momentu prijatno ni ekipi, trenerima, navijačima, cela ekipa mora da veruje da će pogodak doći. Tako je i bilo, verovali smo, momci su bili složni svi do jednog i uzeli smo tri boda", kaže Holender.

Holender nije klasična devetka, ali je i meč s Proleterom odigrao kao najistureniji u napadu...

"Istina je, nisam klasična devetka. Volim da igram u napadu pored nekog ko je klasična devetka, ko izvlači taj prostor i iz drugog plana da pomažemo ekipi maksimalno".

U ekipi je praktično tri sedmice, tako da nije imao mnogo vremena za uigravanje sa saigračima.

"Došao sam sa reprezentativne pauze, onda sam opet sad bio odsutan, ali su me svi prihvatili sjajno od prvog do poslednjeg. Sa Ostojom (Bojan Ostojić prim.aut) sam u sobi i onda možete misliti koliko je energija na nivou".

Za razliku od Srbije, Mađarska i Holender igraće na Evropskom prvenstvu naredne godine...

"Fantastičan uspeh i doživljaj. Presrećan sam što smo uspeli da se plasiramo na tako veliko takmičenje. Bilo je ogromno iskustvo igrati za prolaz".

Posle utakmice sa Proleterom crno-bele čeka kup susret u Milanovcu, pa potom i ekipa TSC na strani

"Pritisak je sastavni deo fudbala i sve je to normalno. Potrudićemo se da pobeđujemo".

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.