Holandski grad odlučio: Rampa za huligane AZ-a

Izvor: B92, 20.Maj.2023, 21:14

Holandski grad odlučio: Rampa za huligane AZ-a

Gradske vlasti Najmehena donele su odluku da se gostujućim navijačima zabrani dolazak u grad i na stadion za meč sa ekipom NEC-a.

Razlog je više nego jasan.

Huligani iz Alkmara su zaprepastili Evropu u četvrtak kada su doprineli da se rasplamsa incident u pokušaju da se obračunaju sa pristalicama Vest Hema u revanš meču polufinala Lige Konferencija. Nekolicina Engleza je odbila taj udar i sprečila dalju eskalaciju nereda.

Reakcija vlasti Najmehena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je došla kao reakcija na taj događaj - ne žele vojsku huligana u svom gradu.

AZ Alkmar je posredstvom zbaničnog sajta obavestio sve svoje navijače, ali i javnost, o odluci koja je doneta i koju, kako kažu, poštuju i u poptunosti razumeju.

"Lokalne vlasti Najmehena su donele odluku posle nemira koji su se desili u četvrtak. Kao klub smo izuzetno iritirani činjenicom da je grupa naših navijača bila izazvana idiotskim ponašanjem grupice pristalica iz Engleske. Žalimo zbog ovakve odluke grada Najmehena ali je prihvatamo i poštujemo", rečeno je iz AZ-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.