Holanđanka Volering pobednica Tur dFransa

Izvor: B92, 30.Jul.2023, 20:12

Holanđanka Volering pobednica Tur d'Fransa

Holandska biciklistkinja Demi Volering pobedila je na Tur d'Fransu, nakon što je zauzela drugo mesto u poslednjoj etapi.

Volering je pobedila ukupnim rezultatom 25 sati, 17 minuta i 35 sekundi i osvojila prvu titulu na Tur d'Fransu.

Ona je u današnjoj etapi na hronometar dužine 22,6 kilometara u Pou, zauzela drugo mesto sa deset sekundi zaostatka za pobednicom Švajcarkinjom Marlen Rojser.

Rojser je bila najbolja u poslednjoj etapi rezultatom 29 minuta i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 15 sekundi.

Volering je u subotu preuzela žutu majicu vodeće, posle iznenađujuće pobede u sedmoj etapi.

"I dalje ne mogu da verujem. Naravno, naporno sam radila, ali ne radi se samo o tome, već morate da verujete u pobedu, radi se o mnogo stvari. Imate san za koji stvarno mnogo radite, ali morate i da ostanete mirni, da imate uravnotežen život i da pronađete opušteni način da sve to radite. Ove godine zaista sam bila opuštena", rekla je 26-godišnja Volering, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Drugo mesto u ukupnom plasmanu zauzela je Belgijanka Lote Kopecki sa tri minuta i tri sekunde zaostatka za pobednicom, dok je treća bila Poljakinja Katažina Nevjadoma sa tri minuta i 59 sekundi zaostatka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.