Hokej, SP: Belorusi u četvrtfinalu

Izvor: B92, 16.Maj.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hokej, SP: Belorusi u četvrtfinalu



Istorijskom pobedom nad selekcijom Švajcarske hokejaši Belorusije plasirali su se u četvrtfinale SP u hokeju na ledu, koje se igra u Letoniji. Takav ishod dao je i poslednjeg učesnika četvrtfinala.

U grupi E kao prvi završili su Kanađani, u tri utakmice ostvarili su dve pobede, a izgubili su samo od Čeha. Česi su u tom meču pokazali da mogu da igraju sa najjačima iako su od jakih selekcija na ovom šampionatu gubili; pobedili su samo još Norvežane i odigrali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nerešeno sa Letonijom i selekcijom Sjedinjenih Američkih Država.

Plasman u četvrtfinale iz grupe E ostvarile su i selekcije Finske i Sjedinjenih Američkih Država. Finci su igrali uverljivo, jedini poraz naneli su im Kanađani, a Amerikanci su u najboljih osam ušli i pored poraza od Finaca i severnih komšija.

Grupa E: Kanada 8, Finska 7, SAD 6, Češka 6, Letonija 1 (-1), Norveška 0

Rusi su i dalje bez poraza. Jednu utakmicu nisu dobili, sa Šveđanima su igrali 3:3, pa su završili kao prvoplasirana ekipa u grupi. U četvrtfinale će i Šveđani, Belorusi i Slovaci (ako ne izgube od Ukrajine u utorak uveče, što bi bila senzacija).

Šveđani su igrali sa dosta oscilacija ali su završili kao drugi, Belorusi su od prvog dana delovali ozbiljno, ali je i grupa u kojoj su se našli bila objektivno slabija. Slovaci su pobedili samo Šveđane, a pobeda nad Ukrajinom donosi im četvrto mesto i četvrtfinale.

Grupa F: Rusija 9, Švedska 6, Belorusija 6, Švajcarska 4, Slovačka 3 (-1), Ukrajina 0 (-1)

Sve utakmice četvrtfinala, polufinala i mečevi za plasman igraće se u Rigi. Četvrtfinala su na programu 17. i 18. maja, polufinala 20. maja, a novog prvaka sveta znaćemo u nedelju, 21. maja.

Četvrtfinala:

Kanada - Slovačka (Švajcarska)

Finska - Belorusija

Češka - Rusija

SAD - Švedska

Završeno je takmičenje i u "grupi za opstanak". Italijani su opstali iako su u odlučujućoj utakmici gubili 3:0 od Slovenaca. U samom finišu došli su do 3:3 i tako ostali u najjačoj grupi.

Pored Italijana na sledećem Svetskom prvenstvu A grupe igraće i reprezentacija Danske, a Kazahstan i Slovenija spuštaju se rang niže.

Grupa G: Danska 5, Italija 3, Kazahstan 3, Slovenija 2

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.