Hoće li ovo pitanje biti rešeno, od 2013. Mesi ne može da se poredi sa Kristijanom!

Izvor: Sportske.net, 18.Nov.2018, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hoće li ovo pitanje biti rešeno, od 2013. Mesi ne može da se poredi sa Kristijanom!

Sve je bilo na strani Argentinca kada je osvojio četvrtu "Zlatnu loptu"2012. ali posle toga čini nam se da dobijamo odgovor na pitanje, ili će se sudbina potruditi za novi zaokret?

Ostaće verovatno zauvek razlog za sukobljavanje stavova, ali ovi brojevi upućuju na jednu činjenicu.

Kada je 2012. Leo Mesi osvojio svoju četvrtu "Zlatnu loptu", Ronaldo je imao samo jednu, onu iz Junajteda. Izgledalo je da nema dileme ko je bolji i da će Mesi legitimno biti proglašen >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << za najboljeg igrača vekqa.

Ali, od tada stvari su se promenile. Na neki način možemo da kažemo da je ovo decenija Ronaldove dominacije, od tada je osvojio četiri "Zlatne lopte", porušio sve individualne rekorde, a uspeo je u onome što Mesi nije, da svoj nacionalni tim dovede do značajne titule, odnosno da i sa Portugalom postane prvak Evrope.

U Ligi šampiona se ta Ronaldova dominacija najbolje ogleda. Naime, on je četiri puta sa Realom bio prvak Evrope, a u svakoj od poslednjih šest sezona u najjačem klupskom takmičenju na svetu bio je ili najbolji strelac, ili je podelio prvo mesto. Pre toga, Mesi je četiri puta zaredom dao najviše golova u Ligi šampiona.

Te 2012. je Mesi već postigao 51 gol u Ligi šampiona, Ronaldo 38.

I onda se sve okrenulo, od kada je Real stigao do "Desime" odnosno desete titule prvaka Evrope.

Ronaldo je izbrisao Mesijevu prednost, pa su 2014. bili izjednačeni, po 67 golova.

Tada je počela Ronaldova dominacija, on je cepao mreže rivala, istina, uvek je bio više motivisan u Ligi šampiona nego u Primeri, postizao mnogo golova u grupnoj fazi, ali je bio ubitačan i na proleće. Dao je 20 golova u osmini finala, 23 u četvrtfinalu, 13 u polufinalu i četiri u finalu.

Barseloni nije išlo, osvojila je jednu titulu prvaka Evrope u poslednjih pet godina Realove dominacije, ali recimo u poslednje tri nisu ni videli polufinale. Ronaldo je u tim sezonama imao više prilike da igra, postigao je dvadeset golova više i to je sadašnja prednost.

Naravno, Ronaldo je ubedljivo najbolji strelac u istoriji Lige šampiona, dao je 121 gol, 16 više od Mesija koji ima bolji procenat po meču (0.83) u odnosu na Ronaldovih (0.78).

Ali, iako je dve godine mlađi, pitanje je hoće li Mesi posle 2021. ostati u Barseloni, da eventualno stigne Ronalda koji ima četiri godine ugovora sa Juventusom i kako igra, teško da će u narednih nekoliko godina otići iz Evrope.

Portugalac ove sezone nije efikasan u Ligi šampiona, protiv Valensije je isključen nakon nekoliko minuta, pauzirao je protiv Jang Bojsa, u dva duela sa Junajtedom dao je jedan gol. Ali ostaju ponovo Švajcarci i Valensija, pa proleće, mada je promenio način igre, Juventus je potpuno drugačiji od Reala, igra na manje golova i Ronaldo sada mnogo više i trči i asistira.

Svejedno, kada se uporede trofeji od 2013. u proteklih pet godina, ali i individualna dostignuća, čini se da je teško protivrečiti brojkama, Ronaldo je obeležio svetski fudbal u ovoj deceniji...

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.