Hoće li osmaci ubuduće raditi drugačiji test na maloj maturi?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Avg.2022, 14:05

Hoće li osmaci ubuduće raditi drugačiji test na maloj maturi?

Pred budućim osmacima bi od naredne školske godine mogao da se nađe drugačiji koncept kombinovanog testa takozvane male mature od sadašnjeg koji sadrži pitanja iz pet predmeta - biologija, istorija, geografija, fizika i hemija.

U Ministarstvu prosvete potvrdili su za Tanjug da se u saradnji sa Zavodom za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, sagledava kvalitet završnog ispita i razmatra mogućnosti promene koncepta kombinovanog testa.

Godinama unazad >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << svršeni osmaci u sklopu male mature polagali su, osim maternjeg jezika i matematike, i kombinovani test koji je sadržao pet oblasti, a junsko testiranja sedmaka koji su birali jednu oblast u kombinovanom testu je pokrenuli ideju da taj koncept bude primenjen od naredne školske godine.

Analizu rezultata junskog testiranja priprema Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, kako kažu u Ministarstvu, nakon što im bude dostavljeno predlog programa završnog ispita, će se obratiti Nacionalnom prosvetnom savetu, koji će u skladu sa svojom nadležnošću dati mišljenje o tom predlogu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.