Hobotnica Belić spasao Čukarički - bez golova u Moldeu

Izvor: Sportske.net, 25.Jul.2019, 20:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Hobotnica" Belić spasao Čukarički - bez golova u Moldeu

Izdržao je Čukarički sve napade Moldea, na kraju se odbranio i sa igračem manje, a imao je i svoje prilike.

Čukarički uglavnom nije ličio na sebe, ali je na svojoj strani imao fenomenalnog golmana Nemanju Belića, ali i ne malo sreće, tako da je odigrao 0:0 sa Moldeom u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Molde je već odigrao 16 prvenstvenih kola, dok je Čukarički jedna od najmlađih ekipa u takmičenju. Obe ove činjenice bile su vidljive >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << u prvom poluvremenu, naročito na početku i na kraju prvih 45 minuta, kada su se praktično igrale "Viktorije" pred golom Nemanje Belića, pred 3.198 gledalaca.

Golman Čukaričkog je bio pravi heroj i najbolji pojedinac "brđana" u prvom poluvremenu, pošto je imao čak sedam odbrana, od čega i jednu nogama sa gol-linije. Molde je prosto opsedao gol gostiju, naročito po levoj strani, gde se istakao Ohi Omoidžuanfo, koji je prolazio na izgled kako je hteo.

Grč Čukaričkog bio je očigledan u brojnim greškama. Gosti su u odbrani često ispucavali loptu samo do oko 20 metara, "u noge" domaćima, a prvi neizblokirani šut u okvir gola uputili su posle pola sata igre.

Treba reći da je Luka Stojanović u jednom trenutku izbio sam pred golmana domaćih, ali je otišao u stranu, pa mu je čuvar mreže Aleksandro Kraninks u padu rukama, bez ikakvih problema oduzeo loptu.

Kada se na ovo doda i jedna prečka Moldea, može se reći da je Čukarički itekako dobro prošao u prvom poluvremenu.

Drugi deo igre nagovestio je promenu, pošto je već na početku poluvremena odbrana Moldea napravila grešku. Stojanović je presekao jedan "lenji" pas i dodao loptu Tediću, koji je sa oko 16 metara šutirao preko gola. Nedugo potom i Ovusu je napravio solo akciju, ali je Kraninks odbranio.

Posle toga je probao i Kovač, pa i Docić iz slobodnog udarca, da bi Čukarički propustio i treću dobru šansu kada je golman Moldea odbranio novi šut Tedića.

Molde je, međutim, uzvratio i imao nekoliko odličnih prilika. U jednom trenutku domaćin je igrao na kontranapade i tu je jednom imao "kontru" dva-na-jedan, ali Omo nije dobro primio loptu.

Kada sreća nije bila na strani Čukaričkog, tu je bio Belić, koji je imao tri sjajne odbrane, u 75, 80. i 84 minutu.

Treba pomenuti i kranje nesportski potez domaćina, kada je Bogovac u 79. minutu izbacio loptu u aut jer je jedan domaći igrač ostao povređen. Molde je, međutim, izveo aut kao da se ništa nije desilo i krenuo u napad.

Molde je u finišu meča napadao, dok je Čuka imala šansu preko Tedića, dok se Molde u samom finišu nije snašao u petercu. Birmančević je u četvrtom minutu nadoknade zbog protesta dobio žuti karton. U preostala oko tri minuta, Molde je imao još dve dobre prilike, ali ih nije iskoristio.

Kada se sve sabere i oduzme, može se reći da je Čukarički odlično prošao na severu Evrope, ali i da nije ličio na sebe u ovoj utakmici. Nadamo se da će Čukarički u revanšu biti slobodniji i igrati više svoju igru. Molde je objektivno bolja ekipa, ali daleko od toga da se sa njima ne može igrati, jer je prikazala određene slabosti, naročito u odbrani.

Molde: Kraninks - Haraldseid, Bjornbak, Foren, Haugen - Aursnes, Husein - E. Hestad, Eikreim (Sjolstad, 77), Omo - Džejms (Boli, 67).

Čukarički: Belić - Ćirković, Šapić, Puškarić, Bogosavac - Kovač (Aleksić, 84), Docić - Ovusu, Stojanović (Birmančević, 62), Đorđević - Tedić.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Belić za desetku i nulu koja nadu znači! Čuka neporažena u Moldeu, odluka na Brdu

Izvor: MozzartSport.com, 25.Jul.2019

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Moldea) Govorio je posle dvomeča sa Banantsom da mu je bilo malo dosadno na gol liniji. Večeras se na severu Evrope Nemanja Belić možda i pokajao zbog tih reči. Pune ruke posla imao je golman Čukaričkog. I posao je obavio za desetku! Čak 11 lopti išlo je u okvih...

Nastavak na MozzartSport.com...

GOLMAN BELIĆ SPASAO BRĐANE: Čukarički sa 0:0 čeka Molde u revanšu (KURIR TV)

Izvor: Kurir, 25.Jul.2019

Fudbaleri Čukaričkog igrali su danas nerešeno 0:0 sa Moldeom u Norveškoj, u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu Evropa.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.