Hoakin završava karijeru

Izvor: B92, 19.Apr.2023, 21:35

Hoakin završava karijeru

Legendarni fudbaler i kapiten španskog prvoligaša Real Betisa Hoakin Sančes (41) najavio je prekid karijere nakon ove sezone.

Hoakin je svoju odluku o odlasku u igračku penziju objavio u video poruci na društvenim mrežama, prenela je HINA.

"Nije sve zauvek, 23 godine sam se trudio da moj fudbal postane umetnost i da me pamte iz generacije u generaciju. Jedino što mi sada preostaje je da obesim svoje kopačke, moju umetnost," poručio je on.

" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ovo je moja poslednja sezona, ali to nije zbogom, jer Betis je moj život. Doživeću to drugačije, ali sa istim osećanjima," dodao je Hoakin.

Hoakin je profesionalnu karijeru započeo 1999. u Real Betisu, a okončaće je u istom dresu. Igrao je i za Valensiju, Malagu i Fjorentinu.

Ukupno je upisao 839 nastupa, postigao 112 golova i dodao 102 asistencije. Za špansku reprezentaciju je sakupio 51 nastup i četiri gola.

Rekorder je po broju nastupa za Betis (521), dok je u Primeri na drugom mestu sa 615 nastupa, samo sedam manje od rekordera Andonija Zubizarete.

Tokom karijere je osvojio tri trofeja - dva španska Kupa sa Betisom (2005, 2022) i jedan sa Valensijom (2008).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.