Hladni radijatori u školi u Suseku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jan.2019, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hladni radijatori u školi u Suseku

Đaci koji pohađaju Osnovnu školu "Jovan Popović" u Suseku i ove zime u učionicama ne skidaju jakne. Kako kažu njihovi roditelji, na čiji poziv je RTV posetila školu, a koji nisu želeli pred kamere, oni imaju dilemu da li decu uopšte da puštaju na nastavu. Problem je u dotrajalim kotlovima, a novi projekat je završen krajem 2018, kažu u školi, i ponovo obećavaju da je ovo poslednja zima sa slabim grejanjem.

Iako je prošle godine najavljeno da je ovo poslednja zima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa slabim grejanjem u školi "Jovan Popović", ove zime situacija je ista, kažu zabrinuti roditelji. Iako su dobijena sredstva od Pokrajine za novo grejanje krajem prošle godine, čeka se novac i od opštine i tek tada će se znati kada će grejanje biti bolje.

"Opština je učinila saradnju sa direktorom i osnovnom školom "Jovan Popović", aplicirala kod pokrajine sa svojim učešćima za izgradnju novog kotla", kaže Mitar Milinković, predsednik opštine Beočin.

Direktor škole saglasan je da grejanje nije adekvatno, a trenutno je, kako su nam rekli roditelji, ugašeno u školskoj sali, kako bi u učionicama bilo toplije. Projekat kojim bi škola trebala da dobije novo grejanje odobren je krajem 2018. i odvijaće se u fazama.

"Stigla je odluka da smo dobili 2,43 miliona dinara. Potpisao sam ugovor sa pokrajinskim sekretarijatom za energetiku", kažu u školi.

Trenutno je u fazi izrada finansijskog plana za ovu godinu, za tekuću godinu, koja treba da prođe skupštinsku proceduru i ostatak će lokalna samouprava da obezbedi iz svojih izvora.

"Kotlovi su u jako lošem stanju, oni su dotrajali, oni su jako lošeg kapaciteta, vrata su se iskrivila i to je nešto što je zaista nužno da se promeni", ističu.

Prema rečima direktora škole, novo grejanje očekuje se najkasnije do početka sledeće školske godine. Do tad na pitanje šta da rade deca i zaposleni kojima je hladno - nema konkretnog odgovora. Alternative poput one da se grejanje u sali smanji pomažu da u školi bude toplije. Kada opština odobri preostala dva miliona dinara, znaće se da li je ovo poslednja zima sa slabim grejanjem za tu školu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.