Izvor: MozzartSport.com, 22.Sep.2021, 23:07

Hladan tuš za Željov 100. rođendan u derbiju! Golčina Bodula najlepši poklon Sarajevu (VIDEO)

Bordo tim lako slavio protiv najvećeg rivala

Iako dva sarajevska rivala odavno nisu u lošijoj formi dočekivali derbi, euforije pred meč nije falilo. Sa jedne strane, zbog kiksa Tuzle Siti i Zrinjskog, a sa druge strane zbog proslave 100.godina postojanja Željezničara. Na kraju, pred više od 10.000 gledalaca, Sarajevo je slavilo u derbiju sa 2:0, čime je zadržalo prevlast u gradu.

Sve je krenulo šansom ponajboljeg igrača Sarajeva Darka Bodula iz >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << trećeg minuta kada je njegov šut otišao pored gola.

Nakon toga, mladi tim Željezničara kao da se oslobodio pritiska, pa je uspeo da napravi nekoliko šansi pred golom domaćina. Prvo u 14.minuti lepu akciju Petar Bojo završava šutem, ali je sjajno reagovao defanzivac domaćih Trako i u poslednji momenat spasio čist pogodak.

U 28.minuti, nova prilika za Želju. Domaći defanzivci su se poigravali na svojoj polovini, a jednu ukradenu loptu iz izgledne situacije šutirao je Mustafa Mujezinović ali je lopta otišla preko gola.

I kada se činilo da Željo preuzima kontrolu utakmice, na scenu stupa iskusni Mersudin Ahmetović. Lepa akcija bordo tima krenula je od mladog Tarika Ramića, koji je poslao pas za Mirka Oremuša, a ovaj odmah uposlio centarfora bordo tima koji ovakve prilike ne propušta i pogađa mrežu gostujućeg golmana za erupciju oduševljenja domaćih navijača.

Imao je Željezničar još jednu priliku u prvom poluvremenu, ali je šut Mekića otišao pored gola.

Ako je u prvom poluvremenu Željezničar izgledao kao dostojan protivnik, u drugom poluvremenu je viđena potpuno druga slika. Sarajevo je preuzelo konce igre i već od starta pokazalo da silno želi pobedu. Drugi deo otvorile su dve sjajne prilike. Prvo Šabanovića, a onda Ahmetovića, ali rezultat se nije menjao.

Sve do 57. minuta i majstorije Darka Bodula. Toliko toga je ovaj fudbaler pokazao otkako je došao u Sarajevo, ali iz kola u kolo ne prestaje da oduševljava BiH javnost. Slobodan udarac koji je izveo sa nekih 25 metara završio je u samim rašljama gola Josipa Bendera, koji nije imao šanse da odbrani fenomenalan udarac desetke Sarajeva.

Od tada, na terenu je postojao samo jedan tim, iako je Tomislav Ivković pokušavao izmenama da razdrma svoju ekipu.

Sa druge strane, šef struke domaćih Goran Sablić je iskusno 'umrtvio' utakmicu te tako doneo pobedu Sarajevu u 144. večitom derbiju Sarajeva.

Piše: Marko Tešanović

PREMIJER LIGA BOSNE I HERCEGOVINE – 10. KOLO

Utorak

Sloboda – Posušje 1:1 (1:0)

/Alić 45 – Leko 71/

Velež Borac Banjaluka 0:2 (0:1) prekid u 82. minutu

/Vranješ 37, 81/

Sreda

Leotar - Rudar Prijedor 2:1 (1:0)

/Aćimović 7, Zec 59 penal - Mandić 44/

Radnik Bijeljina - Zrinjski 1:0 (1:0)

/Batar 7/

Široki Brijeg - Tuzla Siti 2:1 (2:1)

/Vukoja 14 penal, Lukić 19 - Gabrić 40/

Sarajevo - Željezničar 2:0 (1:0)

/Ahmetović 30, Bodul 57/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.