Izvor: B92, 11.Sep.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hjuz: Italijani su prvi ali ćemo ići na pobedu protiv SCG

Nakon remija protiv Finske u Kardifu, 1:1, selektor fudbalske reprezentacije Velsa Mark Hjuz izjavio je da je presrećan plasmanom svog tima u baraž za EURO 2004, ali da je propuštena sjajna prilika za direktan plasman u Portugaliju, posle nerešenog rezultata Italije u Beogradu.

"Drago mi je da smo konačno nešto postigli. Plasman u baraž je izuzetno dobar rezultat. Medjutim, sa druge strane smo i razočarani, s obzirom da smo imali "zlatnu" priliku za bolji plasman", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Hjuz.

Vels je sinoć u Kardifu bio na samo 10 minuta od plasmana na prvo mesto kvalifikacione grupe 9. Nakon vodećeg gola Sajmona u 3. minutu Velšani su, zahvaljujući odličnom golmanu Polu Džonsu, uspeli da zadrže prednost, čak i kada su u 60. minutu ostali sa igračem manje zbog isključenja Kumasa. Medjutim, 8 minuta pre kraja meča Forsel je uspeo da izjednači i oduzme domaćoj ekipi dragocena dva boda.

Ukoliko žele do prvog mesta u grupi, Velšani će u poslednjoj rundi kvalifikacionih mečeva morati da pobede Srbiju i Crnu Goru u Kardifu i da čekaju "čudo" u Italiji, gde će aktuelni vicešampioni igrati protiv Azerbejdžana.

"Preživeli smo teško takmičenje. Ni u jednom trenutku nije bilo lako. Ako uzmete u obzir u kojoj poziciji smo započeli kvalifikacije, ovo je uspeh koji nijedna velška ekipa nije uspela da ostvari u poslednjih 40-ak godina. Male su šanse da ćemo biti prvi u grupi, ali ćemo dati sve od sebe da pobedimo Srbiju i Crnu Goru", rekao je Hjuz za BBC.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.