Hjuston srušio Voriorse i bez Hardena

Izvor: B92, 24.Feb.2019, 10:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hjuston srušio Voriorse i bez Hardena

U reprizi prošlogodišnjeg finala Zapada, košarkaši Hjuston Rokitsa bili su kao gosti bolji od šampiona Goldedn Stejta, 118:112.

Bila je to odlična partija Rokitsa koji su do trijumfa došli i bez pomoći svog najboljeg košarkaša Džejmsa Hardena.

Ključan je bio odličan početak gostiju koji su prvu četvrtinu rešili u svoju korist sa 35:20, sve potom je bilo u znaku držanja prednosti, iakmo su se Voriorski žestoko borili u finišu. Na poluvremenu su bili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u zaostatku sedm poena, da bi na kraju izgubili sa šest razlike.

U timu Hjustona najefikasniji je bio Erik Gordon sa 25 poena, Kris Pol je postigao 23 poena uz neverovatnih 17 asistencija, dok je Kenet Farid postigao 20 poena uz deset skokova.

Pi Džej Taker je takođe imao dabl-dabl od 18 poena i deset skokova, dok je Klint Kapela postigao 15 poena.

U šampionskom timu Golden Stejta, Kevin Durent je postigao 29 poena, Stef Kari četiri manje i to sa devet skokova i sedam asistencija. Klej Tompson je susret za vršio sa 20 poena, a Demarkus Kazins sa 13 poena i 14 skokova.

Bez obzira na poraz, Golden Stejt je i dalje na čelu zapada sa skorom 42-17.

"Zaista verujem da smo im mi najteži protivnik. Nastavljamo da igramo po svom, da delujemo kao šampionski tim. Oni znaju ko su. Ovo je bila još jedna utakmica za njih, a posebna noć za nas", poručio je najbolji pojedinac u timu Hjustona, Erik Gordon.

Lider Istoka, Milvoki savladao je Minesotu sa 140:128.

Janis Adetokumbo je bio ponovo u elementu, postigao je 27 poena uz deset skokova i sedam asistencija, Kris Midlton je bio za poen efikasniji, Bruk Lopez je postigao 19, a Malkolm Brogdon i Erik Bledso po 16 poena.

U ekipi Minesote Derik Rouz je postigao 23 poena, taj Gibson 20, a Endrju Vigins 18 poena uz devet skokova.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.