Hjundai učestvuje na reliju u Hrvatskoj nakon smrti vozača Krejga Brina

Izvor: B92, 17.Apr.2023, 18:28

Hjundai učestvuje na reliju u Hrvatskoj nakon smrti vozača Krejga Brina

Ekipa Hjundaija saopštila je da će učestvovati u reli trci šampionata u Hrvatskoj, iako je njihov vozač Krejg Brin poginuo nedavno na testiranju u toj zemlji.

"Nakon pažljivog razmatranja i uključivanja svih zainteresovanih strana (uključujući i njegovu porodicu), odlučili smo da učestvujemo na reliju u Hrvatskoj. To ćemo učiniti u znak sećana na Krejga, da odamo počast njemu i njegovoj strasti prema reliju, i njegovom takmičarskom duhu", rekao je Siril Abitebul, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šef južnokorejskog tima.

Irski vozač Krejg Brin (33) poginuo je u četvrtak tokom testiranja u Loboru u Hrvatskoj.

Hrvatska će od 20. do 23. aprila biti domaćin četvrte runde u ovosezonskom svetskom reli šampionatu, a Hjundai će umesto tri automobila na stazu izvesti dva, koja će voziti Belgijanac Tjeri Novil i Finac Esapeka Lapi.

Njih dvojica će Brinu u čast voziti auto u bojama irske zastave.

Međunarodna automobilska federacija (FIA) i WRC odlučili su i da povuku njegov broj 42 do kraja ove sezone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.