Hjuit i Safin u polufinalu Mastersa

Izvor: B92, 20.Nov.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hjuit i Safin u polufinalu Mastersa



Rus Marat Safin je poslednji igrač, koji se plasirao u polufinale teniskog Masters kupa. U borbi za polufinale turnira koji se održava u Hjustonu, Safin je u direktnom duelu pobedio Britanca Tima Henmana sa 6:2, 7:6.

Za mesto u finalu Safin će se boriti sa najboljim igračem sveta Rožeom Federerom iz Švajcarske, koji je mesto među četiri najbolja izbotrio posle dva kola, ali je ipak okončao takmičenje u grupi sa skorom 3-0.

Drugi polufinalni par čine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Amerikanac Endi Rodik i Australijanac Lejton Hjuit. Hjuit je mesto u polufinalu potvrdio ubedljivom pobedom nad Argentincem Gastonom Gaudiom 6:2, 6:1, dok je Rodik savladao drugog predstavnika te južnoameričke države Giljerma Koriju 7:6, 6:3.

Ovakav rasplet takmičenja po grupama označava da su prvi put posle 1990. godine četiri najbolja igrača sezone ušla u polufinale završnog turnira.

Safin je protiv Henmana igrao standardno dobro, dok je Britanac imao sekvence neočekivano loših poteza. Tokom prvog seta Henman je napravio 14 neiznuđenih grešaka, što je Safin lako kaznio. Drugi set bio je mnogo ujednačeniji, ali kada je došao taj-brejk, momak iz Oksforda je ponovo počeo da promašuje na neverovatan način i poklonio Rusu pobedu (7:2 u taj-brejku).

Rodik je u prvom setu imao velikih problema sa Korijom, pa je prvi set dobio tek posle taj-brejka (7:4). Međutim, na startu drugog seta Rodik je igrao furiozno i poveo sa 5:0. Korija je uspeo da se primakne na 5:3, ali to je bilo sve od njega za ovaj turnir. Rodik je završio grupu sa skorom 3-0.

Ubedljivo najslabiji u Hjustonu bio je Gaston Gaudio. Posle dva ubedljiva i laka poraza, Argentinac je i protiv Hjuita bio potpuno nemoćan, pa je stigao samo do tri gema. Interesantno je da su tri "zemljaša" (Argentinci Gaudio i Korija i Španac Moja) protiv ostalih igrača na turniru imali skor 0-8.

Polufinalni mečevi igraju se u subotu. Hjuit protiv Rodika ima skor 3-1, ali je Amerikanac dobio jedini meč ove sezone, pa uz prednost domaćeg terena važi za umerenog favorita. Drugi meč suprotstaviće najboljeg svetskog igrača i tenisera sa fenomenalnom serijom - 24:4 posle US Opena. Safin je izgubio oba ovosezonska duela sa Federerom, a u karijeri ima skor 1-5.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.