Hit sezone u Primeri: Stuani ima 8/6!

Izvor: Mondo, 06.Okt.2018, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Hit sezone" u Primeri: Stuani ima 8/6!

Za razliku od Urugvajca koji ne može da stane, Đirona može i to na svom stadionu uz nova DVA pogotka svog asa.

Kristijan Stuani nalazi se u životnoj formi u 32. godini i na startu druge sezone u Đironi, ali njegova nova dva gola nisu bila dovoljna ni za bod na "Montliviju"!

U premijernom meču 8. kola La Lige ove subote, Urugvajac je pogocima u razmaku od stotinak sekundi doneo ekipi vođstvo nakon ranog gola gostiju, ali su momci trenera Euzebija Sakristana do kraja >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << primili još dva gola za drugi uzastopni poraz kod kuće uz dva remija na strani:

Đirona - Eibar 2:3 (2:2)!

Kapiten baskijskog sastava Serđi Enrih postigao je u 72. minutu neverovatan pogodak temenom glave, iz situacije gde nije mogao da vidi gol i kompletirao preokret plavo-crvenih za nastavak perfektnog niza u mečevima sa rivalom iz Katalonije.

Ova dva kluba tek su se prošle sezone "srela" u Primeri i Eibar je oba susreta dobio rezultatom 4:1.

Arbitar Eduardo Prijeto Iglesijas zatražio je pomoć VAR tehnologije u 11. minutu kada je defanzivac domaćih, Adai, rukom sprečio "čist" gol za 0:1, što bi prema nekadašnjim pravilima značilo penal i crveni karton za fudbalera, ali kako više nema "duplih kazni" u fudbalu Iglesijas je pokazao na belu tačku i veteranu pokazao žuti karton.

I na otvaranju 8. runde u petak uveče zabeležena je pobeda gostiju. Evo svih rezultata, strelaca, parova, satnice i tabele španske Primere.

Minut kasnije, brazilski dribler Čarls savladao je Bona i, ispostavilo se, "izazvao" Stuanija da nastavi impresivnu seriju golova u septembru.

Urugvajac je u 40. minutu nadjačao i nadvisio čuvara posle centaršuta 18-godišnjeg Pedra Para sa desne strane za sedmi, a dva minuta kasnije uspeo đonom da stigne do lopte koju mu je glavom "prosledio" Bernardo Espinoza za OSMI pogodak u poslednjih ŠEST rundi La Lige.

To, međutim, nije bilo sve u prvih 45 minuta, jer je u nadoknadi vremena štoper gostiju Anec Arabilja bio najviši u skoku posle kornera sa desne strane i postigao prvenac u sezoni za 2:2, nakon čega je usledilo daleko mirnije poluvreme "isečeno" neočekivanim koprcanjem lopte u mreži posle Enrihovog lob udarca "na slepo".

Kada smo pomenuli Stuanija, treba reći i da su u ovoj "kanonadi" dva gola dobili i Barselona za konačnih 2:2 i to pred svojim navijačima, kao i Selta na "Montliviju" za pobedu od 3:2.

Stuani u Primeri:

Viljareal ⚽

Selta ⚽⚽

Barselona ⚽⚽

Betis ❌

Ueska ⚽

Eibar ⚽⚽

Prošle sezone, Stuani je pomogao Đironi da izbegne borbu za opstanak i strahuje za momentalni povratak u Segundu tako što je postigao 21 pogodak na 33 meča. On se u Španiju vratio posle dve sezone na Ostrvu, gde je u dresu Midlsbroa postigao ukupno 11 pogodaka: 6 u Čempionšipu i 5 u Premijer ligi.

Pre toga nastupao je tri sezone za Espanjol i po jednu za Rasing, Levante i Albasete.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.