Hiršerov het-trik na Sljemenu

Izvor: B92, 06.Jan.2015, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hiršerov het-trik na Sljemenu

Austrijski skijaš Marsel Hiršer trijumfovao je u slalomu na zagrebačkom Slejemenu sa vremenom 1:55.96.

Hiršer je postao i Austrijanac sa sa najviše pobeda u slalomu, ovo mu je bila 15, u karijeri, a ujedno i treći uzastopni trijumf u Zagrebu.

Drugo mesto zauzeo je Nemac Feliks Nojrojter sa 1:56.77, dok je treći bio Norvežanin Sebastijan-Fos Solevag sa vremenom 1:57.00 i prvi put se popeo na postolje u karijeri.

Hiršer je ovim trijumfom preuzeo prvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mesto u poretku Svetskog kupa. Austrijanac je skijao odlično, na startu je napravio dve manje greške, ali mu to nije smetalo da ostatak staze prođe bez problema.

Hrvatski skijaš Flip Zubčić ostvario je rezultat karijere, zauzevši 15. mesto sa 3.10 sekundi zaostatka, dok je Ivica Kostelić zauzeo 18. mesto.

Hiršer je ovim trijumfom preuzeo lidersko mesto u generalnom plasmanu sa 676 bodova, drugi je Norvežanin Kjetil Jansrud sa 624, dok je treći Italijan Dominik Paris.

Takmičenje u Svetkom kupu nastavlja se u četvrtak u austrijskom Bad Klajnkirhajmu

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ALPSKO SKIJANJE: Hiršer pokorio Sljemen i preuzeo vrh u generalnom plasmanu

Izvor: HotSport.rs, 06.Jan.2015

Nakon dama slalom na zagrebačkom brdu u okviru Svetskog kupa vozili su i skijaši, a ubedljivo najbrži bio je Austrijanac Marsel Hiršer koji je trijumfovao u vremenu 1:55,96 minuta.. . Preostala dva mesta na pobedničkom postolju zauzeli su Nemac Feliks Nojrojter koji je kasnio 81 stotinku i Norvežanin...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.