Izvor: B92, 26.Avg.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hipertenzija preti Jao Mingu

Prošlogodišnji prvi pik na draftu Kinez Jao Ming, preko noći je postao medijska zvezda. Dobre igre u timu Hjustona i velika armija navijača ( što se podrazumeva kada dolazite iz Kine) načinile su od ovog momka iz Šangaja globalnu zvezdu i igrača na kome je liga napravila odlučujući prodor ka Dalekom Istoku.

Medjutim, posle prve brutalne sezone ekslopatacije, Jao pokazuje prve znake iscrpljenosti.

Pošto u hiruški preciznom ugovoru sačinjenom izmedju koarkaške federacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kine i Hjuston Rokitsa stoji klauzula da se Jao mora odazvati na svaki poziv nacionalne selekcije - centar tima iz Teksasa svakog leta to i čini.

medjutim, velika popularnost ( nije u stanju da ode u WC a da ga ne sretne neki navijač) donela mu je i prve zdravstvene probleme. Kako prenose kineski mediji Jao pokazuje prve znake hipertenzije, bolesti koja uglavnom napada ljude srednjeg starosnog doba:

"Svaki put kada izlazim sa terena ostajem bez daha, a nogu su mi kao od olova" izjavio je Ming, koji se nalazi u Kini na pripremama svoje reprezentacije. Kada odsedne u hotelu Ming ne može da se odmori od stalnih nasrtaja ne samo obožavalaca, već i osoblja hotela. Jao je izgubio svoj osmeh, jer mu je lice savladao umor.

Čak i domaći mediji počeli su otvoreno da pišu o mogućnosti "spontanog sagorevanja" ovog momka čije obaveze prema nacionalnom timu, medijima, navijačima, sponzorima i NBA ligi prete da mu upropaste zdravlje.

21.avgusta Ming je u toku priprema reprezentacije Kine za prvenstvo Azije, dobio slobodno pola dana kako bi se odmorio...

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.