Himnastik Taragona u Primeri

Izvor: B92, 03.Jun.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Himnastik Taragona u Primeri



Fudbaleri Himnastika iz Taragone plasirali su se u Primeru posle 56 godina dva kola pre kraja šampionata u drugoj španskoj ligi.

Himnastik je dva kola pre kraja igrao u Heresu bez golova i učvrstili se na prvom mestu u Segundi, sa 75 bodova.

Drugi u ligi je tim Rekreativa iz Uelve sa 72 boda, dok Levante zauzima treću poziciju sa 69 bodova.

Borbu za promociju vode još Siudad de Mursija sa 68 i Lorka sa 67 bodova, a u viši rang će tri najbolja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tima u ligi.

Klub iz Taragone se pre dve godine vratio u drugu ligu posle 25 godina boravka u regionalnoj trećoj ligi.

Katalonski klub iz grada nedaleko od Barselone igrao je u Primeri između 1947. i 1950. godine.

Povratak u najviši rang proslavilo je oko 12 hiljada navijača okupljenih na trgu Font u centru Taragone, gde su pratili prenos meča sa juga Španije.

Nastik je najstarije sportsko društvo u Španiji, osnovano još 1886. godine, a fudbalska sekcija postoji od 1914. godine. Zanimljivo je da je drugoplasirani Rekreativo najstariji fudbalski klub u Španiji (osnovan 1888. godine).

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.