Himna Izraela izviždana u Prištini VIDEO

Izvor: B92, 13.Nov.2023, 00:42

Himna Izraela izviždana u Prištini VIDEO

Fudbaleri Izraela naišli su na negostoljubiv prijem u Prištini gde su igrali odloženi meč kvalifikacija za plasman na Euro 2024. godine.

Domaća publika burno je zviždala tokom intoniranja himne Izraela neposredno pre početka utakmice na stadionu "Fadilj Vokri".

Selekcija tzv. Kosova je pobedila 1:0 golom Milota Rašice u 41. minutu.

Utakmica je odigrana uz visoke mere opreza, goste je na svakom koraku pratilo obezbeđenje i jake policijske snage, a pre >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << početka meča dočekala ih je najveća neprijatnost - prilikom izvođenja himne Izraela stadionom su se orili zvižduci.

I u samom gradu je vladala antiizraelska atmsofera pre dolaska gostujućih fudbalera, i naročito dok su boravili u Prištini, od subote.

Na jednoj trošnoj zgradi u centru, sa vrha je spuštena velika zastava Palestine na kojo je bila ispisana poruka "sloboda za Palestinu".

Stanje u Grupi I je sada takvo da ni Izrael ni Kosovo gotovo da nemaju šanse da se plasiraju na završni turnir.

Izraelci, u teoriji, mogu do Eura, treći su sa 11 bodova i utakmicama koje imaju da odigraju sa Švajcarskom, Rumunijom i Andorom, dok je Kosovo četvrto sa bodom manje od današnjeg rivala.

Na vrhu je Rumunija sa 16 bodova, jednim više uz utakmicu više od druge Švajcarske.

U sredu će se odigrati i preostali zaostali susret između Izraela i Švajcarske (u Mađarskoj).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.