Hil: Bitka Alonsa i Raikonena

Izvor: B92, 22.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hil: "Bitka Alonsa i Raikonena"



Bivši šampion F1 Dejmon Hil rekao je da će Kimi Raikonen i Fernando Alonso voditi veilku borbu za titulu ove sezone. Raikonen i Alonso su na prvoj trci sezone u Australiji zauzeli prva dva mesta i Hil veruje da će njih samo njih dvojica odlučivati o tituli.

„Ferari ima malu prednost, ali mislim da postoje svi preduslovi za odličnu sezonu. Meklaren je imao odličan start u poređenju sa prošlom sezonom, i mislim da će se između Ferarija i Meklarena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << voditi velika bitka ove sezone", rekao je Hil za BBC sport.

Raikonenov najbrži krug u Melburnu je bio za sekundu brži od Alonsovog, i Hil je priznao da je Ferari u Australiji imao veliku prednost, ali je takođe naglasio da ne misli da će Ferari biti dominantan kao što je bio sa Mihaelom Šumaherom.

„Kimi Raikonen nije Mihael Šumaher, tako da ne znam da li će biti isto. Fernando neće dozvoliti da Kimi lagano uzme titulu, pogotovo što je i drugi vozač Meklarena Luis Hamilton odradio odličan posao u prvoj trci", završio je Hil koji je titulu osvojio 1996. sa Vilijamsom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.