Hiks planira dug ostanak na Enfildu

Izvor: B92, 27.Jan.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hiks planira dug ostanak na Enfildu



Nakon navoda britanskih medija po kojima bi kompanija "Dubai Internacionalni Kapital" trebalo da otkupi većinski deo deonica Liverpula, vlasnik Tom Hiks je to oštro demantovao, i najavio svoj dugi ostanak u klubu. "Ne postoji nikakva sumnja da ću i za pet godina biti suvlasnik Liverpula", izjavio je Hiks za BBC. Hiks, koji deli vlasništvo kluba sa Džordžom Žiletom dodao je i da prodaja "nikada nije bila ozbiljna mogućnost", iako je priznao da je prošle nedelje bio u kontaktu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa zvaničnicima DIK-a.

Nakon navoda britanskih medija po kojima bi kompanija "Dubai Internacionalni Kapital” trebalo da otkupi većinski deo deonica Liverpula, vlasnik Tom Hiks je to oštro demantovao, I najavio svoj dugi ostanak u klubu.

"Ne postoji nikakva sumnja da ću i za pet godina biti suvlasnik Liverpula”, izjavio je Hiks za BBC.

Hiks, koji deli vlasništvo kluba sa Džordžom Žiletom dodao je i da prodaja "nikada nije bila ozbiljna mogućnost”, iako je priznao da je prošle nedelje bio u kontaktu sa zvaničnicima DIK-a.

Iako se u izjavi ne navodi šta je bio predmet razgovora, Hiks je naveo da "ne zna da li postoji cena koja bi ga navela da razmisli o prodaji svojih deonica.”

Teksašanin je rekao i da je sa DIk-om pre nekoliko meseci pregovarao oko prodaje 10-15% kluba, ali je arapska firma tada odustala, jer su smatrali da je cena bila prevelika.

On je izjavio i da je DIK "trebalo da budu manjinski vlasnici i da investiraju u izgradnju novog stadiona”.

Amerikanac, koji je klub preuzeo u martu 2007, potvrdio je i da je prošle nedelje obezbeđen i paket za refinansiranje od 350 miliona funti, od kojih je 105 miliona vezano za dugove kluba.

Četrdeset i pet miliona će biti uloženo u dovođenje novih igrača i podmirivanje kapitalnih troškova kluba, dok BBC navodi da će oko 60 miliona biti investirano u početak izgranje novog stadiona.

"Refinansiranje će nam obezbediti kapital za narednih godinu i po dana, kao i mogućnost da pokrenemo izgradnju novog stadiona”, dodao je Hiks, koji je u međuvremenu izgladio svoje odnose i sa menadžerom Rafaelom Benitesom, za kojeg se mesecima spekulisalo da bi mogao da napusti Liverpul.

"Imamo odličnog menadžera koji uživa našu podršku. Nakon našeg sastanka 16. Decembra, jasno nam je da on ozbiljno namerava da radi svoj posao. Imamo sa njim ugovor koji ističe tek za dve godine, I nadamo se da će ostati još duže u klubu”, zaključio je Amerikanac.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.