Hiks:Klovn iz UEFA ne zna šta priča

Izvor: B92, 05.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hiks:Klovn iz UEFA ne zna šta priča



Suvlasnik Liverpula Tom Hiks nije ostao dužan zbog izjave UEFA da su navijači njegovog kluba najgori u Evropi, tvrdeći kako portparol Vilijam Gajlard "ne zna o čemu govori". Najviše kritika upućenih na račun navijača Liverpula vezan je za finale Lige Šampiona u Atini gde su navijači bez karata ili sa falsifikovanim ulaznicama uspeli da uđu na stadion na račun onih koji su imali prave karte, uz činjenicu da je grčka policija koristila suzavac u nameri da smiri gužvu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Ipak, Hiks je za probleme okrivio UEFA i u odgovoru na Gajlardove optužbe izjavio je za Skaj Sports: „Kada sam čuo izjavu, mislio sam da je taj čovek iz UEFA neki klovn. UEFA je ta koja je zakazala u organizaciji".

„Dati samo 17.000 karata timovima, posebno imajući u vidu da će doći 40.000 Liverpulovih navijača je suludo".

„Ovo je klasičan slučaj kada birokrata pokušava da skloni pritisak i krivicu sa sebe. Oni su to loše organizovali, nisu imali dobre procedure po pitanju provere karata, a nažalost tamo je bilo falsifikovanih ulaznica".

„Bilo je navijača koji su potrošili svoj teško zarađeni novac da bi kupili karte i kada su došli do stadiona, rečeno im je kako nema mesta. Da li su ti navijači besni? Naravno da su besni".

U međuvremenu, kapiten Liverpula Stiven Džerard je takođe svalio krivicu na UEFA, uprkos oštrim kritikama prema navijačima koji su na utakmicu ušli bez karata.

Džerard ipak tvrdi da su se njegovi prijatelji i porodica, koji su prisustvovali utakmici, takođe složili da je organizacija bila slaba i da je čak i hotel koji je UEFA odredila za klub, bio ispod potrebnog nivoa.

„Ovo me je pogodilo pošto smo svuda zajedno putovali za ovih 6 ili 7 godina koliko igram za prvi tim", rekao je Džerard.

„Prema onome što sam ja do sada video, njihovo ponašanje je bilo fantastično, tako da me ovakve izjave iznenađuju".

„I porodica i prijatelji su mi bili na finalu. Njihovo mišljenje je da organizacija nije bila dovoljno dobra".

„Siguran sam da kada se sve ovo prelomi, da će se zaključiti da je organizacija bila nedovoljno dobra i da je možda jedan manji deo Liverpulovih navijača izneverio sam sebe".

„Pored svega, čak ni naš smeštaj nije bio dobar, hotel nije bio na dovoljnom nivou".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.