Hidink imenovan za menadžera Čelsija

Izvor: RTS, 11.Feb.2009, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hidink imenovan za menadžera Čelsija

Uprava engleskog fudbalskog vicešampiona Čelsija imenovala je danas aktuelnog selektora reprezentacije Rusije Gusa Hidinka za menadžera prvog tima, objavljeno je na zvaničnom klupskom sajtu.

Hidink će, prema dogovoru sa rukovodstvom Čelsija, biti na klupi "plavaca" do kraja sezone, a istovremeno će voditi najbolje ruske fudbalere u kvalifikacijama za svetsko prvenstvo koje će 2010. godine biti održano u Južnoj Africi.

"Novi trener našeg kluba će se tokom nedelje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sastati sa igračima i preneti im svoje zahteve", navedeno je u saopštenju Čelsija koje prenose agencije.

Poznati holandski stručnjak će na "Stamford Bridžu" preuzeti dužnost od Brazilca Luisa Felipea Skolarija, koji je otpušten u ponedeljak zbog nezadovoljavajućih rezultata.

Hidink je u sezoni 2005/06. takođe istovremeno predvodio selekciju Australije i holandskog šampiona PSV Ajndhoven. Australijanci su pod njegovim vođstvom izborili plasman na prvenstvo sveta u Nemačkoj.

Hidink očekivao da će preuzeti Čelsi

Selektor fudbalske reprezentacije Rusije Gus Hidink rekao je da očekuje da će početkom sledeće nedelje preuzeti ekipu engleskog premijerligaša Čelsija. Čelnici Čelsija u ponedeljak su otpustili Luisa Felipea Skolarija zbog loših rezultata. Mediji navode da su vlasnik Čelsija Roman Abramovič i Hidink u dobrim odnosima. Ruski milijarder pomaže u finansiranju reprezentacije Rusije.

"Preuzimam Čelsi kako bih pomogao prijatelju. Abramovič mnogo dobrih stvari radi za ruski fudbal i ja želim da mu uzvratim", rekao je Hidink za holandsku radio stanicu "538".

Hidink će kombinovati posao u Čelsiju sa selektorskim poslom u ruskoj reprezentaciji, a u takvoj situaciji bio je i ranije, kada je istovremeno trenirao PSV iz Ajndhovena i nacionalni tim Australije.

"Krajem marta imamo dve kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo, pa zatim igramo u junu. Moguće je da uspešno iskombinujem poslove jer će do juna prvenstvo u Engleskoj biti završeno. Za nekoliko dana putujem u London. Očekujem da ću početkom sledeće nedelje biti na klupi Čelsija", rekao je on. Hidink je, osim reprezentacija Rusije i Australije, bio i selektor Holandije i Južne Koreje, a trenirao je još De Grafšap, PSV,Fenerbahče, Valensiju, Real Madrid i Betis.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.