Hetafe sprema obračun sa rasistima

Izvor: B92, 30.Nov.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hetafe sprema obračun sa rasistima



Predsednik španskog fudbalskog kluba Hetafe Anhel Tores izjavio je u utorak da je spreman da sa stadiona protera navijače koji na rasnoj osnovi vređaju protivničke igrače.

Tores je naveo da se stideo kada je čuo da pojedini navijači imitiraju majmune svaki put kada bi igrač Barselone Samujel Eto dodirnuo loptu, tokom subotnjeg meča dva kluba.

"Ako policija smatra da je pravi trenutak i ako krivci budu identifikovani, spreman sam da ih isteram >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz kluba, ako su članovi", kazao je Tores španskom sportskom dnevniku Marka.

Incident na stadionu Hetafea predstavlja novo poglavlje u eskalaciji rasizmama na tribinama u Španiji tokom novembra. Najpre su navijači reprezentacije priredili neprijatan doček tamnoputim reprezentativcima Engleske u mečevima mladih i A selekcija. Samo nedelju dana kasnije sličan incident zabeležen i na meču Real Madrida sa Bajerom iz Leverkuzena u Ligi šampiona.

Pre Etoa u mečevima Primere meta uvreda na rasnoj osnovi bili su vezni igrač Valensije Mohamed Sisoko i defanzivac Real Madrida Roberto Karlos.

"Takve pojave sreću se na mnogim stadionima u Španiji. Moramo se pobrinuti da ih izbacimo, ali tako što im nećemo pridati važnost. Jednostavno - policija treba da reši stvar", rekao je Tores.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.