Izvor: MozzartSport.com, 01.Feb.2021, 20:24

Het-trik pojačanja za Galatu: Jedlin, Fernandeš i špic iz Egipta

Lavovi obezbedili tri pojačanja u završnici prelaznog roka

Doveo je Galatasaraj ove zime napadača i povratnika Anrija Onjekurua koji je sa dva pogotka impresionirao na novom debiju, a poslednjeg dana prelaznog roka Lavovi su završili još dva za tursko fudbalsko podneblje zvučnija pojačanja i jedno nimalo naivno sa severa Afrike. Iz Njukasla je stigao desni bek Deandre Jedlin, a sa pozajmice iz Totenhema, na pozajmicu u Istanbul preselio se i Benfikin Žedson Fernandeš, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << a Galata je pozajmila i špica egipatskog Zamaleka Mostafu Mohameda.

Kada je reč o Jedlinu, reprezentativac Sjedinjenih Američkih Država doveden je da dodatno ojača inače najkvalitetniju i najmanje darežljivu odbranu Superlige, dok će Portugalac pokušati da ispolji brojne fudbalske kvalitete zbog kojih ga je Totenhem pre godinu dana doveo na pozajmicu od 18 meseci sa pravom otkupa u visini od oko 50.000.000 evra. Međutim, Fernandeš nijednom nije bio starter u dresu Pevaca sa kojima se rastao šest meseci pre planiranog roka.

✍️ Galatasaray’a hoş geldin Gedson Fernandes! ???????? pic.twitter.com/HKqQE1PAY3

Jedlin je ove sezone dobijao priliku na kašičicu u Njukaslu, a umesto da se sa svrakama bori za opstanak, u Galati će imati priliku da napadne titulu prvaka turske jer istanbulskog velikana trenutno dele samo tri boda od liderske pozicije koju drži Fenerbahče, dok sa dva boda manje gleda u leđa i Galatasaraju. Posle četiri i po godine, 125 utakmica, tri gola i 11 asistencija u klubu sa Sent Džejmsis parka, Amerikanac je kao slobodan igrač našao peti angažman u profesionalnoj karijeri.

Što se tiče Fernandeša i fudbaler i Benfika se nadaju oživljavanju karijere, a centralni vezista je poslednji put mrežu zatresao krajem novembra 2018. godine i to ni manje ni više nego protiv minhenskog Bajerna u Ligi šampiona kao fudbaler Benfike.

Ako se po jutru dan poznaje Galata je sa Onjekuruom napravila sjajan posao, a nada se da Jedlin i Fernandeš neće pokvariti prosek. Dodaćemo i detalj da su Lavovi danas takođe potpisali egipatskog napadača Mostafu Mohameda iz Zamaleka na pozajmicu do juna 2022. godine vrednu 1.660.000. evra. Centarfor iz Gize bio je nadomak Sent Etjena, ali ga je ipak ugrabio Galatasaraj koji će za godinu i po dana moći da ga otkupi za dodatnih 3.300.000 evra.

✍️ Galatasaray’a hoş geldin Mostafa Mohamed! ???? pic.twitter.com/EETF7aAG0y

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.