Het-trik Ronalda i pogodak Kake dovoljni za pobedu nad Viljarealom

Izvor: Blic, 09.Jan.2011, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Het-trik Ronalda i pogodak Kake dovoljni za pobedu nad Viljarealom

Kristijano Ronaldo ponovo je blistao u 18. kolu Primere kada je het-trikom bio najzaslužniji za pobedu nad Viljarealom od 4:2. Pored Portugalca, meč je obeležio i Rikardo Kaka koji je postigao prvi pogodak od povratka na teren. Fudbaleri Espanjola lako su savladali Saragosu sa 4:0, a malo manje ubedljiva bila je i Majorka koja se osvetila Almeriji za poraz u kupu preko nedelje - 4:1.

Na Santjago Bernabeu gosti su poveli golom Kanija već u 8. minutu, ali je Ronaldo izjednačio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << samo minut kasnije kada je sigurno završio akciju u režiji Mesuta Ozila.

"Žuta podmornica" nije odustajala od napada usred Madrida i trud im se isplatio u18. minutu kada je Ruben lobovao Kasiljasa, a nedugo zatim gostima je i poništen gol Santija Kazorle zbog minimalnog ofsajda.

Real je u pravo vreme izjednačio, neposredno pred odlazak na poluvreme kada je Ronaldo drugi put na meču zatresao mrežu Dijega Lopeza.

Dugo je "kraljevski" klub pokušavao da slomi otpor gostiju u drugom poluvremenu ali Karim Benzema nije bio dovoljno staložen u dve situacije, međutim, CR7 je het-trikom konačno doneo prednost u 79. minutu nakon potpune zbrke u šesnaestercu.

Trener Viljareala Garido je isključen zbog uzaludnih protesta da je Portugalac bio u ofsajdu, a kada je Rikardo Kaka postavio konačan rezultat u 82. minutu, na tribine je poslat i strelac prvog gola Kani, zato što je hteo da se obračuna sa Žozeom Murinjom koji se preterano radovao pogotku Brazilca.

Ranije danas, Espanjol je već posle prvog poluvremena vodio sa 3:0 protiv Saragose golovima Osvalda, Luisa Garsije i Alvara, da bi u drugih 45 minuta konačan rezultat postavio Garsija.

Majorka je protiv Almerije vodila sa 2:0, da bi Krusat sredinom drugog poluvremena vratio rezultatsku neizvesnost pogotkom za 2:1, ali su domaći fudbaleri gotovo momentalno uzvratili golom Nsuea.

Konačnih 4:1 postavio je Pereira u 88. minutu.

Osasuna i Hetafe su odigrali meč bez golova, a pobednika nije bilo ni u Santanderu gde je domaći tim ispustio pobedu u nadoknadi vremena kada je Kastro doneo bod Hihonu kojim se izjednačio na začelju tabele sa Saragosom i Almerijom.

Primera, 18. kolo

Nedelja:

Espanjol - Saragosa 4:0

Majorka - Almerija 4:1

Osasuna- Hetafe 0:0

Santander - Sporting Hihon 1:1

Real- Viljareal 4:2

Levante - Valensija


Subota:

Malaga - Bilbao 1:1

Sosijedad - Sevilja 2:3

Deportivo - Barselona 0:4

Ponedeljak:

Erkules - Atletiko

Tabela: Barselona 49, Real 47, Viljareal 36, Valensija 31, Espanjol 31, Hetafe 28, Atletiko 27, Majorka 27, Bilbao 26, Sevilja 26, Sosijedad 22, Deportivo 21, Santander 20, Erkules 19, Osasuna 18, Malaga 17, Levante 15, Saragosa 13, Almerija 13, Hihon 13

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.