Izvor: B92, 02.Nov.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Het trik Oliveire - za Valensiju na čelu "Primere"

Valensija je protutnjala kroz Majorku, pobedila sa 5:0 i vratila se na vrh španske Primere. Najzaslužniji za novi trijumf zahuktale Valensije bio je Brazilac Oliveira koji je postigao tri gola (het trik).Kod domaćina, u prvih 15.minuta igrao je i naš Jovan Stanković, koji je zbog povrede morao da napusti teren.

Petoplasirana u Primeri, Barselona, uspela je da odigra 3:3 protiv neugodne ekipe Real Sosijedada. Gosti iz Katalonije poveli su golom Tiaga Mote, ali je inicijativa prešla >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na stranu domaćina iz San Sebastijana, golovima Hauregija i De Pedra. Overmars je u 70-tom minutu izjednačio, a Sosijedad golom Karpina pet minuta posle došao u novo vodjstvo. Ipak, Gabri je postavio konačan rezultat 3:3. Tijago Mota je dobio drugi žuti karton 16 minuta pre kraja utakmice, tako da je Barsa igrala sa deset igrača u odlučujućim momentima.Darko Kovačević igrao je do 50.minuta.

Poslednjeplasirani tim u španskoj fudbalskoj ligi, Espanjol, izgubio je na svom terenu sa 2:0 protiv Reala iz Saragose, čime se povećao pritisak na trenera tog kluba Havijera Klementea. Pre tri nedelje, uprava Espanjola dala je Klementeu rok od četiri utakmice da preokrene situaciju. Saragosa je povela posle samo 11 minuta golom Argentinca Galetija, a na dva nula povećao je 10 minuta kasnije Fernando Soriano.

Atletiko Madrid je gubio u meču protiv Betisa, ali i uspeo da se vrati u meč i na kraju pobedi sa 2:1. To je timu iz Madrida četvrta uzastopna pobeda! Veljko Paunović nije ulazio u igru.

Ambicije Osasune da poveća pritisak na vodeće u Primeri, pale su u vodu posle poraza od Viljareala 1:0. Malaga je u derbiju Andaluzije savladala Sevilju sa 2:0.

Fudbaleri Reala iz Madrida izbili su u subotu na prvo mesto u Primeri, posle ubedljive pobede nad Atletik Bilbaom - 3:0. Važnu ulogu u promeni lidera odigrala je Mursija, koja je sa Deportivom odigrala 0:0, dok je Rasing pobedio u Vigu sa 1:0.
Kada tim pobedi sa tri gola razlike, a igrač utakmice bude golman pobednika, to dosta govori o toku meča. Real nije pravio mnogo prilika, ali ih je uspešno realizovao. Ronaldo je bio strelac prva dva gola, a kod trećeg je nesebično asistirao Figu, iako je i sm bio u povoljnoj situaciji. Na drugoj strani Iker Kasiljas je činio čuda ispred Urzaiza, Eskera i Ečeberije, koji su stvorili dvocifren broj sjajnih šansi, ali nisu umeli da ih realizuju.

Ranije u subotu dva galicijska kluba doživela su neuspehe. Selta je nastavila katastrofalnu seriju porazom od Rasinga na svom terenu. Kantabrijskom klubu je za pobedu bio dovoljan gol Josija Banajuna već posle stotinak sekundi. Selta je igrala loše, a u nadoknadi vremena Liksan je dobio drugi žuti karton. Deportivo je gostovao u Mursiji, jednoj od ekipa koja je u zoni ispadanja, i završio bez golova. Depor je napadao, ali bez mnogo uspeha, a najbliži golu bio je Valter Pandijani, čiji je šut u finišu očešao prečku.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.