Het-trik Mertensa, Napolitanci pregazili Empoli

Izvor: B92, 02.Nov.2018, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Het-trik Mertensa, Napolitanci "pregazili" Empoli

Fudbaleri Napolija deklasirali su Empoli sa 5:1 u utakmici 11. kola italijanske Serije A.

Het-trik je postigao Dris Mertens, a po jedan pogodak dali su Lorenco Insinje i Arkadijuš Milik za tim sa San Paola.

Jedini gol za goste je dao Frančesko Kaputo na asistenciju Radeta Krunića.

Napoli je poveo već u devetom minutu kada je Insinje dobro utrčao u kazneni prostor rivala posle dodavanja Kulibalija i između nekoliko igrača odbrane plasirao loptu pored >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << golmana Empolija za 1:0.

Publika na San Paolu je čekala na naredni gol do 38. minuta kada je Mertens sjajno šutirao sa dvadesetak metara i pogodio sam ugao mreže za 2:0.

Spomenuti Kaputo u kontri vraća nadu svom timu u 58. minutu, ali šest minuta kasnije Mertens pogađa još jednom. Kaljehon mu je poslao povratnu na ivicu kaznenog prostora, a Mertens je novim odličnim udarcem dao svoj drugi gol na meču.

Milik u 90. minutu posle dobre kombinacije sa Mertensom realizuje akciju za 4:1, a Mertens u trećem minutu nadoknade istrčava kontru, obilazi golmana gostiju i neometan kompletira het-trik.

Napoli posle ove pobede ima 25 bodova i ispred njega je samo Juventus sa 28. Empoli je u zoni ispadanja i posle 11 odigranih mečeva ima šest bodova i nalazi se na 18. mestu Serije A.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.