Izvor: MozzartSport.com, 20.Nov.2021, 21:49

Herta nemoćna u derbiju Berlina, Union na bod od četvrtog mesta (VIDEO)

Sjajno igraju momci Ursa Fišera...

Puno vatre, puno bespoštednih duela, doduše bez drame, ali to ne kvari utisak - gledali smo veoma uzbudljiv berlinski derbi. Union Berlin uspeo je tuče Hertu posle dve godine posta (2:0) i potvrdi epitet jednog od najvećih iznenađenja i u oovoj sezoni. Četa Ursa Fišera spada u one u koje je najmanje uloženo tokom leta, a rezultati koje Union prikazuje potvrda su da zaista nije sve u novcu.

Ovu maksimu crvenim podvlači >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << upravo Unionov rival. Herta ima na raspolaganju ozbiljan novac, nekoliko igrača visoke klase, angažovala i jednog od najuspešnijih sportskih direktora u Nemačkoj i opet - od željenih rezultata ni traga.

Posle tri vezane pobede (dve u ligi i jedna u DFB kupu) momci Pala Dardaija ponovo daju znake ozbiljne krize. Od devet mogućih u tri poslednja kola samo jedan bod i pad na tabeli. Staru damu nemačkog fudbala tako sada samo tri boda dele od zone ispadanja...

Od prvog do poslednjeg minuta Union je bio bolji, željniji celog plena. I to se na kraju ispostavilo ključnim.

Pal Dardai ponovo će se naći na udaru kritika u Nemačkoj zbog sina. Marton ne igra dobro, ali usled izostanka Bojate dobio je šansu u startnih 11 pre Torunarige. I napravio fatalan kiks u uvodnim minutima usled kog je domaćin poveo.

Pogodio je Taivo Avoniji, najbolji strelac Union Berlina...

Gol primljen na ovakav način u derbiju i te kako ume da ubije ekipu. I Herti se upravo to dogodilo. Samo dvadesetak minuta kasnije - 2:0. Korner je izveo Niko Gizelman, lopta je preletela sve u šesnaestercu, pala na nogu kapitenu Kristoferu Trimelu i usledio je milimetarski tačan udarac.

Možda će zvučati čudno, ali gosti su poslednju šansu da se vrate u meč propustili u finišu prvog poluvremena. Uspeli su da dođu do 1:2 pogotkom Petera Pekarika, no iz VAR sobe signalizirali su da je u pitanju ofsajd i tako je na semaforu vraćeno onih 2:0.

Herta do kraja nije ozbiljno zapretila, a mogla je da primi još koji gol...

BUNDESLIGA - 12. KOLO

Petak

Augzburg - Bajern 2:1 (2:1)

/Pedersen 23, Han 36 - Levandovski 38/

Subota

Dortmund - Štutgart 2:1 (0:0)

/Malen 56, Rojs 85 - Masimo 63/

Leverkuzen - Bohum 1:0 (1:0)

/Adli 3/

Menhengladbah - Grojter Firt 4:0 (3:0)

/Hofman 9, 57, Nojhaus 28, Plea 43/

Hofenhajm - RB Lajpcig 2:0 (1:0)

/Samaseku 12, Dabur 68/

Bilefeld - Volfzburg 2:2 (1:0)

/Okugava 11, Klos 54pen - Veghorst 62, Nmeča 63/

Union Berlin - Herta 2:0 (2:0)

/Avoniji 8, Trimel 30/

Nedelja

15.30: (2,25) Frajburg (3,50) Ajntraht (3,35)

17.30: (2,30) Majnc (3,50) Keln (3,25)

*** kvote su podložne promenama





Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.