Izvor: RTS, 30.Jan.2022, 16:15

Herojski preokret Nadala za 21. grend slem titulu!

Španski teniser Rafael Nadal napravio je neverovatan preokret u finalu Australijan opena protiv Danila Medvedeva i osvojio rekordnu, 21. grend slem titulu u karijeri. Nadal je do svog drugog pehara u Melburnu stigao pošto se vratio iz zaostatka od dva seta i trijumfovao rezultatom 2:6, 6:7 (5:7), 6:4, 6:4, 7:5. Španac je tako postao novi rekorder po broju najvećih titula jer je iza sebe ostavio Novaka Đokovića i Rodžera >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Federera sa po 20, a postao je jedini teniser, upravo uz Novaka, koji je svaki grend slem osvojio najmanje po dva puta.
"Bik sa Majorke" je još jednom potvrdio da je najveći borac u svetu tenisa, a njegov najnoviji podvig dodatno dobija na značaju jer ga je ostvario posle šestomesečne pauze prošle sezone.

Nadal je u svom šestom finalu na "Rod Lejver areni" došao do drugog pehara, sada ima najmanje po dva na svakom slemu, ali će njemu i njegovim navijačima mnogo više značiti što ima jedan više od najvećih konkurenata Đokovića i Federera (po 20).
Federer je na dužem odsustvu zbog povrede, a Đoković nije dobio priliku da brani trofej u Australiji jer je deportovan i pred njim je veliki znak pitanja zbog činjenice da je nevakcinisan.
Rafa je preživeo duel sa Medvedevom, koji je trajao pet i po sati i koji je već bio upisan ruskom igraču, pošto je nakon nešto više od dva časa na semaforu pisalo 0:2 u setovima.
Prvi set ruski teniser rešio je ubedljivo u svoju korist 6:2 – igralo se egal do 2:2, a onda je Medvedev napravio dva uzastopna brejka i poveo u finalu.
Drugi set obeležili su brejkovi na obe strane. Nadal je u dva navrata dolazio do brejka prednosti, Medvedev dva puta uzvraćao udarac, pa se ušlo u taj-brejk. Posle velike borbe Rus osvaja 13. gem rezultatom 7:5, iako je "bik sa Majorke" vodio sa 5:3.

U tim trenucima delovalo je kao da je Medvedev jednu ruku stavio na trofej, ali usledio je veliki preokret španskog tenisera.
Nadal je u trećem setu spasao tri brejk-lopte u petom gemu, a u devetom je oduzeo servis protivniku. Nadal nije dopustio Medvedevu da se vrati u igru i sa 6:4 smanjio na 2:1 u setovima.
Španac je u tom periodu podsetio na svoje najbolje partije u karijeri. U četvrtom setu dva puta je oduzeo servis rivalu, zahvaljujući preciznim vinerima, dok se Medvedev mučio na terenu "Rod Lejver arene".
Rus je jedan brejk uspeo da vrati, ne i drugi, pa Nadal rezultatom 6:4 dolazi do izjednačenja u setovima 2:2.
Nadal je i u petom setu došao prvi do brejka i to u petom gemu. Pokušao je Medvedev da se vrati u sledećem, ali je zahvaljujući očajnim reternima propustio tri brejk lopte.
Kada je delovalo da je sve gotovo, Medvedev se vraća i brejkom dolazi do izjednačenja 5:5. Ipak, Nadal i u sledećem gemu oduzima servis rivalu i rezultatom 7:5 dolazi do titule u Melburnu.
Pogledaj vesti o: Tenis,   Rafael Nadal,   Novak Đoković finale,   Novak Đoković

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nadal se izjednačio sa Đokovićem " "dupli Grend slem"

Izvor: B92, 30.Jan.2022

Rafael Nadal je pobedom nad Danilom Medvedim stigao do ukupno 21. Grend slem titule, ali i izjednačio rekord Novaka Đokovića u jednom parametru...Španac je uspeo da svaki od četiri Grend slema osvoji bar dva puta...Ovo mu je bio drugi Australijan open, nakon onog iz 2009. godine...Naravno, najviše...

Nastavak na B92...

Nadal osvojio titulu u Melburnu

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Jan.2022

Rafael Nadal savladao je Danila Medvedeva u finalu Auistralijan opena

Nastavak na Nezavisne Novine...

Nadal na preokret čekao skoro 15 godina

Izvor: B92, 31.Jan.2022, 09:54

Rafael Nadal je u Melburnu osvoji 21. grend slem titulu...Španac se time odvojio od najvećih rivala, Novaka Đokovića i Rodžera Federera koji nisu igrali u Australiji i koji su ostali na po 20 trofeja...Nadal je osvajanjem novih poena napredovao na ATP listi i sada je na petom mestu...Teniser iz...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.