Heroj Mornara: Ne pretim Zvezdi, ali...

Izvor: Mondo, 25.Mar.2018, 23:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Heroj Mornara: Ne pretim Zvezdi, ali...

"Neka u Beogradu mene stane šut, a Nidama neka krene"

Foto: MN Press

Šuter Mornara Nemanja Vranješ imao je i efikasnije partije, ali ne i značajnije.

Zato je u polufinalu ABA lige protiv Crvene zvezde odigrao meč karijere i postigao 29 poena, uključujući i šest velikih trojki, kojima je srušio branioca titule u "Topolici".

Posle utakmice, koju je obeležio zajedno sa saigračem Derekom Nidamom (28 poena, 0/7 za tri), Crnogorac je >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ostao skroman.

"Noćas je šut služio mene, sledeću će nekog drugog, a najvažnije je da smo dobili utakmicu. Neka u Beogradu mene stane, a Nidam neka proradi. Bio je sjajan osećaj, pogodio sam i neke teške šuteve, ali to je košarka", rekao je on.

Komentarišući utakmicu dugo je tražio reči, jer je ostao bez teksta.

"Ne znam koje reči da upotebim. Ovo je kruna sezone, pobediti ekipu kao štoje Crvena zvezda, evroligaški gigant, u sjajnom ambijentu i punoj sali. Verovali smo posle prve utakmice da možemo da pobedimo ako nametnemo naš stil igre, što se pokazalo tačnim. Mislim da ćemo tek sutra shvatiti šta smo uradili, sada smo još pod utiskom, sjajnim utiskom sa utakmice".

Upitan ja majstoricu, zakazanu za ponedeljak, 2. april, odgovorio je...

"Na njima će biti veći pritisak, jer oni jure ne samo finale, nego titulu i plasman u Evroligu. Mi ćemo u Beograd otići rasterećeni, da probamo da odigramo najbolje što možemo.Mislim da se sigurno neće ponoviti prva utakmica, koja je bila jedna od naših najgorih. Ne pretim Zvezdi, ali ako se ukaže prilika da ih napadnemo, zašto da ne".

Na pitanje šta je bio glavni razlog njegove maestralne partije, Vranješ je zasluge preneo na klub.

"Glavni razlog je što trener i uprava čitave sezone veruju u nas. Mislim da je to sada isplivalo. Treneri nas dobro nas poznaju, prave akcije za nas i mislim da im vraćamo na najbolji mogući način. Uglavnom, zasluge pripadaju njima".

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.