Hern kritikovao O’Salivena zbog izjava o nameštanju mečeva

Izvor: Sportski Žurnal, 18.Sep.2013, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hern kritikovao O’Salivena zbog izjava o nameštanju mečeva

Predsednik Svetske profesionalne bilijar i snuker asocijacije (WPBSA) Beri Hern kritikovao je svetskog šampiona Ronija O’Salivena zbog njegove izjave da sve više igrača namešta svoje mečeve.
Sud u Bristolu optužio je u ponedeljak Stivena Lija da je 2008. i 2009. godine namestio sedam mečeva. Li je negirao optužbe, a sud će sledeće nedelje odlučiti o njegovoj kazni.
Petostruki svetski šampion O’Saliven je na svom Tviter profilu naveo da >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << sve više igrača namešta svoje mečeve.
(FOTO: telegraph.co.uk)
WPBSA je tražila od O’Salivena da saopšti imena igrača i da pruži dokaze o nameštanju mečeva, u suprotnom bi mogao da bude kažnjen zbog tih optužbi.
Veoma sam razočaran – to sam već rekao Roniju i njegovim ljudima. Njegove izjave su glupe, osim ako za njih nema dokaze, činjenice ili imena igrača. Reci nam imena i istražićemo – rekao je Hern, preneli su britanski mediji.
Hern je ponovio da WPBSA proverava prethodne mečeve i da je potpisala ugovore sa kladionicama, koje će je obaveštavati o neuobičajenim klađenjima.
Nismo videli iznenađujuća i neuobičajena klađenja. Imamo odlične odnose sa svetskim kladionicama, gledali smo svaki meč i znamo šta se događa. Ne znam da li je Roni sedeo kod kuće i bilo mu je dosadno. Upozorili smo ga da će se suočiti sa ozbiljnim optužbama ako ne bude pružio dokaze, a iskreno, mislim da to neće moći – rekao je on.
Hern je izrazio zabrinutost da bi takve izjave svetskog šampiona i jednog od najboljih igrača svih vremena mogle da štete reputaciji snukera.
Ne smemo zaboraviti da je on aktuelni svetski šampiona i ljudi će sa pažnjom slušati šta priča, ali takve izjave su nepotrebne i neistinite glasine. Neprestano ćemo pratiti situaciju – rekao je Hern.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Roni OSaliven na meti kritika

Izvor: B92, 18.Sep.2013

Svetski šampion u snukeru Roni O'Saliven našao se na udaru kritika zbog svojih izjava da sve više igrača namešta svoje mečeve...O'Salivena je sada kritikova predsednik Svetske profesionalne bilijar i snuker asocijacije Beri Hern...Sud u Bristolu optužio je u ponedeljak Stivena Lija da je 2008....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.