Henri Sugut pobednik maratona u Beču

Izvor: NaDlanu.com, 15.Apr.2012, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Henri Sugut pobednik maratona u Beču

BEČ, 15. aprila 2012. (Beta-AP) - Henri Sugut (Henry Sugut) iz Kenije pobedio je u nedelju na maratonu u Beču s vremenom od dva sata, šest minuta i 58 sekundi, što je njegova druga pobeda u glavnom gradu Austrije, gde je trijumfovao i 2010. godine.

BEČ, 15. aprila 2012. (Beta-AP) - Henri Sugut (Henry Sugut) iz Kenije pobedio je u nedelju na maratonu u Beču s vremenom od dva sata, šest minuta i 58 sekundi, što je njegova druga pobeda u glavnom gradu Austrije, gde je trijumfovao >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << i 2010. godine.Sugut je u poslednjim kilometrima prestigao zemljake Gilberta Jegona (Gilbert Yegon) i DŽona Kiprotića (John Kiprotić), prošlogodišnjeg pobednika. Jegon je na cilj stigao drugi, sa zaostatkom od 40 sekundi, a Kiprotić treći, sa 46 sekundi zaostatka za pobednikom.U konkurenciji žena ponovo je, kao i prošle godine, na cilj prva stigla Fejt Tola (Fate Tola) iz Etiopije, koja je trku završila za dva sata, 26 minuta i 39 sekundi. Svetski rekorder u maratonu, atletičar iz Etiopije Haile Gebrselasije pobednik je revijalne trke polumaratona. On je stazu od 21,1 kilometar pretrčao za jedan sat i 52 sekunde, prestigavši na 15-tom kilometru svetsku rekorderku Polu Retklif. Ona je trku krenula sedam minuta i 52 sekunde pre njega, što je razlika izmedju njihovih ličnih rekorda u polumaratonu.

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sugut pobednik maratona u Beču

Izvor: B92, 15.Apr.2012

Henri Sugut iz Kenije pobedio je na maratonu u Beču s vremenom od dva sata, šest minuta i 58 sekundi...To je njegova druga pobeda u glavnom gradu Austrije, gde je trijumfovao i 2010. godine...Sugut je u poslednjim kilometrima prestigao zemljake Gilberta Jegona i Džona Kiprotića, prošlogodišnjeg...

Nastavak na B92...

Kenijac Sugut pobednik bečkog maratona, Gebreselasije brži od Pole Redklif

Izvor: Blic, 15.Apr.2012

Henri Sugut iz Kenije pobedio je na maratonu u Beču s vremenom od dva sata, šest minuta i 58 sekundi, što je njegova druga pobeda u glavnom gradu Austrije, gde je trijumfovao i 2010. godine...Sugut je u poslednjim kilometrima prestigao zemljake Gilberta Jegona i Džona Kiprotića, prošlogodišnjeg...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.