Henes osudjen na tri i po godine zatvora

Izvor: Beta, 13.Mar.2014, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Henes osudjen na tri i po godine zatvora

MINHEN, 13. marta 2014. (Beta) - Predsednik fudbalskog kluba Bajern iz Minhena Uli Henes osudjen je u četvrtak na zatvorsku kaznu od tri i po godine zbog utaje poreza, preneli su u četvrtak nemački mediji.

Henes je optužen da je utajio 3,5 miliona evra poreza, ali na početku sudjenja, u ponedeljak, on je priznao da se radi o sumi o 15 miliona evra više. Pregledom dokumenata koje je predao istražiteljima pre sudjenja, ustanovljeno je da 62-godišnji Henes duguje ukupno 27,2 miliona evra, što on nije osporio.

U završnoj reči, ranije u četvrtak, tužilac Ahim fon Engel preporučio je zatvorsku kaznu od pet i po godina.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Henes se neće žaliti na zatvorsku kaznu

Izvor: Beta, 14.Mar.2014, 12:02

MINHEN, 14. marta 2014. (Beta) - Predsednik fudbalskog kluba Bajern iz Minhena Uli Henes saopštio je u petak da se neće žaliti na kaznu od tri i po godine zatvora, koju je dobio zbog utaje poreza i da se povlači sa funkcija u tom nemačkom klubu..."Posle razgovora sa porodicom obavestio sam advokate...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.