Henes i Rumenige se dogovorili: Dovodimo igrača od 100.000.000 evra!

Izvor: MozzartSport.com, 14.Jan.2018, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Henes i Rumenige se dogovorili: Dovodimo igrača od 100.000.000 evra!

Izvršni direktor Bavaraca govorio i o Leonu Gorecki, odnosu sa predsednikom, fudbalskom tržištu, kvalitetu Bundeslige, RB Lajpcigu...

U redakciji ovu informaciju prokomentarisali smo na sledeći način: pao je poslednji bastion normalnog poslovanja u vrhunskom fudbalu

Gostujući na jednoj nemačkoj televiziji tokom nedeljnog popodneva, izvršni direktor Bajerna iz Minhena Karl Hajnc Rumenige izjavio je kako su on i predsednik kluba Uli Henes >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << došli do zaključka da bi u jednom od narednih prelaznih rokova trebalo da pazare igrača u regionu 80-100 miliona evra.

Rumenige je još govorio o dugoročnom ugovoru za Jupa Hajnkesa, zatim o Leonu Gorecki, aktuelnoj zimskoj pijaci, RB Lajpcigu i ostalim rivalima iz šampionata Nemačke...

Navijače Bajerna trenutno ponajviše zanima pitanje trenera koje visi u vazduhu?

"Dobili smo Jupa na Henesov šarm. Tu odluku potpuno sam podržao... Ne možemo tek tako sada da ga se odreknemo. I to nećemo učiniti. Igrači ga vole, kao i svi ostali u klubu. Trudimo se da ga zadržimo i posle juna. Nadam se da ćemo uspeti".

U medijima se često moglo naići na priče kako se Rumenige i Henes spore oko mnogih stvari...

"Jako dobro poznajemo jedan drugog, doživeli smo i najgore i najbolje stvari zajedno. Naše prijateljstvo je takvo da kada jedan prolazi kroz teške stvari - prolazi i onaj drugi. Naravno da ponekad ponos u sujeta odigraju neku svoju ulogu... Ali kada se sve sabere, savršeno funkcionišemo".

Konkurencija u Bundesligi?

"Na putu smo da uzmemo šestu titulu zaredom. Naš posao nije da kritikujemo ligu. Bundes je naš glavni posao i zato pokušavamo svake godine da budemo najbolji u tome što radimo. Svi bismo bili srećniji da imamo malo više engleskog standarda, ali daleko smo svi mi od finansijskog nivoa Mančester Sitija. Procesi koji su trenutno aktuelni u fudbalu zabrinjavaju me. Tako je širom Evrope... Nedostaje emocije u borbi za titulu u većini liga, sve se rešava mnogo pre kraja... Za mene je, recimo, najlepše bilo prvenstvo 2001. kada smo u 94. minutu došli do titule pre Šalkea. Voleo bih da više ekipa u Bundesligi bude na nivou Dortmunda, bilo bi kvalitetnije takmičenje".

Fudbalska pijaca danas?

"Odmah ću vam reći, nećemo dovesti Nejmara u Bajern! Zašto? Zato što nemamo taj novac, a ne želimo da rizikujemo. Ali to ne znači da ne može da se napravi tim snažan kao Pari Sen Žermenov. To smo i pokazali u utakmici protiv njih. Tržište je tržište, a Bajern je deo njega. Takvo je vreme - ako želite dobre igrače morate da platite, oni neće biti jeftini više nikada".

Da li to znači i promenu u Bajernovom poslovanju? Trenutni rekordni transfer giganta iz Minhena iznosi 41.500.000 za Korentana Tolisoa iz Liona...

"Nedavno sam razgovarao sa Ulijem i složili smo se da uložimo u jednog vrhunskog igrača između 80 i 100 miliona evra".

Situacija oko Leona Gorecke...

"Naš je profil igrača, Nemac... Bili bismo u pogrešnom filmu ako ne bismo pokušali da ga dovedemo. Pogotovo što je na kraju sezone besplatan. Trenutno je situacija takva da igrač sam treba da donese odluku. A čuo sam da će doneti odluku u narednih nekoliko dana".

I za kraj malo o RB Lajpcigu. Da li je to novi glavni rival Bajerna?

"Mora se priznati da rade dobar posao. Znao sam da će im ove godine biti teže, velika se euforija stvorila i opterećenje za njihove igrače. Odigrali smo odličan meč u kupu, pravu pucački. Trebalo im je malo vremena da se oporave od tog poraza", zaključio je Rumenige.

(foto: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.