Izvor: Blic, 23.Maj.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hemofarm neće YUBA

Hemofarm neće YUBA

BEOGRAD - 'Velikom većinom glasova članova Predsedništva Košarkaškog saveza Srbije i Crne Gore na vanrednoj sednici je prihvaćen predlog čelnika Jadranske lige za učešćem četiri naša kluba u ovom regionalnom takmičenju', rekao je Želimir Cerović, predsednik KS SCG i dodao da 'kompilacija domaćeg šampionata i Jadranske lige predstavlja košarkaški korak unapred'. Nezvanično, 11 klubova je bilo 'za', a tri 'protiv'.

Na osnovu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ostvarenog plasmana u ligaškom delu takmičenja YUBA, SCG će u Jadranskoj ligi sledeće sezone predstavljati: Partizan, FMP Železnik, Zvezda i Budućnost.

Iako je predsednik Saveza juče uveravao brojne novinare da su predstavnici klubova imali priliku da sami odlučuju o svojoj sudbini, izostavljena je informacija koja može bitno da izmeni dalje košarkaške tokove, obzirom na to da je Miodrag Babić, čelnik Hemofarma i nekadašnji predsednik KSJ pismenim putem podneo ostavku na sve funkcije u Savezu. Čovek, koji je finansijski pomagao reprezentativne kategorije, odlučio je da izađe iz svih foruma, nezadovoljan stanjem u najvišem organizacionom telu 'kuće košarke'. Kako saznajemo, razlozi zbog kojih se Babić odlučio na ovaj korak su 'razočaranost u načina donošenja odluka Predsedništva, promenljiv stav članova, koji pričaju kako će glasati za to da Vrščani, ipak, igraju u Jadranskoj ligi naredne sezone, a na sastanku glasaju za drugu opciju, menjajući mišljenje sekundama'.

Postoje jake indicije da će Hemofarm zbog svega odustati od igranja u domaćem takmičenju, kada je u pitanju sledeća sezona.

Naknadnim pozivom Želimira Cerovića, dobili smo objašnjenje:

- Pročitao sam pismo gospodina Babića i zaključak je da se sa jednim takvim istaknutim članom Predsedništva ne rastajemo lako. O njegovoj odluci nismo raspravljali, u košarci nikada odluke nismo donosili za 24 časa', rekao je Cerović.

Što se odluke o učešću u Jadranskoj ligi tiče, Predrag Bogosavljev, generalni sekretar Saveza je istakao:

'Čitava inicijativa je potekla iz Saveza jer ona predstavlja interes naših klubova. Ne postoji konflikt interesa između klubova i Saveza, uostalom u Predsedništvu se nalaze ljudi iz klubova'.

Predlog Predsedništva o učešću četiri kluba u Jadranskoj ligi staviće se na razmatranje Skupštini KS SCG koja je zakazana početkom juna, a izgled takmičenja Gudjer lige očekuje se 15. juna.

Na pitanje, da li je pobedniku tekućeg plej-of takmičenja zagarantovano mesto u Evroligi, Bogosavljev je rekao:

'Komunikacija sa ULEB-om je jako loša, ali u u njihovim aktima jedno mesto je predviđeno za prvaka YUBA lige. Da li će, zaista tako i biti ne znam, ali pretpostavljam da hoće'. D. J. B. - I. V.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.