Izvor: Blic, 16.Feb.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hemofarm favorit

Hemofarm favorit

Kvalifikacionom utakmicom Ergonom - Mornar (17) danas u Vršcu počinje završnica 40. košarkaškog Kupa, od 2003. pod imenom Radivoja Koraća. Na megdanu pored pobednika dva republička takmičenja, učestvuje još pet klubova iz Gudjir lige (Refleks, Partizan, Hemofarm, Crvena zvezda, Budućnost), kao i članovi Prve Pils lige, Vojvodina i Atlas.

Trofej brane beogradski crveno-beli, koji su prošle godine zahvaljujući čuvenim produžecima osvojili >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << turnir u Novom Sadu.

- Ne bežimo od uloge favorita, pitanje je dana kad ćemo doneti neku titulu u Vršac. Bio bih jako srećan da osvojimo pehar, jer nije mala stvar ući u istoriju i doneti klubu i gradu prvi trofej. Ubeđen sam u čvrstinu i karakter mog tima. Istina je da je teško pobediti istog protivnika dva puta u samo nekoliko dana, ali ako hoćemo do prvog mesta moramo da pobeđujemo sve redom, pa i još jednom Budućnost na našem terenu. Uz ekipe koje dolaze iz Gudjir lige mora se obratiti pažnja i na Vojvodinu. Kupu moramo dati veći nivo, videće se odlična košarka, sadašnje stanje s kojim raspolažu domaći klubovi, verujem u vrhunsku organizaciju i atmosferu na tribinama. Imao sam priliku i sreću da osvajam ovo takmičenje, znam da sve zavisi od trenutne inspiracije i koliko se daje za 40 minuta. Svemu posebnu draž daje ime legende naše košarke Radivoja Koraća - dodao je Lukajić, trener Hemofarma.

Aleksandar Trifunović, trener Crvene zvezde u pripremi za odlazak u Vršac, kaže:

- Iako smo branioci Kupa za sada razmišljamo samo o Atlasu. Ukoliko izvučemo pouke iz meča sa Slovanom moći ćemo da profitiramo u završnici Kupa.

Vanja Plisnić, kapiten Vojvodine, dobro poznaje ekipu Refleksa sa kojom će Novosađani odmeriti snage na startu:

- Reč je o perspektivnom i kvalitetnom timu, a jedina nepoznanica je Panamac Voren koji je pokazao u Zagrebu da je odlično pojačanje. Njihovo najjače oružje su svakako kontre i ako odigramo odbranu na nivou sa prethodnih mečeva verujem da ćemo se plasirati u polufinale. Uostalom, već osam kola ne znamo za poraz. I. Velimirović

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.