Izvor: B92, 15.Sep.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hašemijan nije otputovao u Izrael

Bajern iz Minhena otputovao je u utorak u Izrael na utakmicu prvog kola Lige šampiona protiv Makabija bez Iranca Vahida Hašemijana, koji prema zakonima svoje zemlje ne sme da putuje u jevrejsku državu.

U zvaničnom saopštenju kluba izdatom u utorak ujutro navodi se da je Hašemijan ostao kod kuće zbog povrede leđa. Pravi razlog izostanka napadača Bajerna ipak je izjava jednog funkcionera iranskog Sportskog saveta koji je Hašemijanu zapretio oštrom kaznom ukoliko otputuje u Izrael.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Iran od 1979. godine, kada je proglašena islamska republika, ne priznaje postojanje Izraela i od tada je na snazi zabrana putovanja iranskih državljana u tu državu.

Na Olimpijskim igrama u Atini dvostruki prvak sveta u džudou Araš Miresmeli odbio je da se bori sa protivnikom iz Izraela, a po povratku kući dobio je premiju od 125.000 dolara, predviđenu za osvajače zlatne medalje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.