Hasanović šesti, Spasić 11.

Izvor: B92, 19.Sep.2009, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hasanović šesti, Spasić 11.

Esad Hasanović zauzeo je šesto mesto prvog dana 31. izdanja prestižne trke "Kroz Vojvodinu"

Hasanović je osvojio osam svetskih bodova za rang listu na kojoj je trenutno 215. sa 65 poena. Drugog dana najbolje plasirani biciklista iz Srbije bio je član nacionalne selekcija Dragan Spasić na 11. mestu sa 4,10 minuta zaostatka.

Prvog dana trijumfovao je Matej Marin (Slovenija, Perutnina Ptuj) prešavši stazu od 158 kilometara prosečnom brzinom do 43,5 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << km na čas i zabeleživši vreme 3:37,48 časova. Odsprintao je na cilju u Pećincima Iliju Sirčeva (Rusija, regionalni tim Moskva). Treće mesto pripalo je Martinu Graševu (Bugarska „Iraklion Nesebar) sa 20 sekundi zaostatka, a u istom vrmenu liniju cilja posle vožnje od Novog Sada preko Beočina, Sremske Mitrovice i Rume do Pećinaca, prošao je i Esad Hasanović inače profesionalac u italijanskom timu „Ćentri dela kalcature".

"Veoma dinamična i brza trka, sa nekoliko odličnih selekcija, gde odskaču Slovenci, Moskovljani i dve bugarske profi ekipe. Mi smo znatno oslabljeni, nisu startovali Ivan Stević i Žolt Der koji su se razboleli na trci „Oko Buagarske" i nećemo ići na trku „Prag - Karlove Vari – Prag"", kaže selektor Radiša Čubrić. "Hasanović je dobro vozio i pokazao solidnu formu pred Šampionat sveta krajem meseca u Švajcarskoj."

Na 15. poziciju plasirao se Dragan Spasić koji je startovao u majici reprezentacije Srbije sa 10,12 minuta zaostatka. Na 17. mestu u istom vremenu stigao je biciklista apatinskog Asa Marko Vuleta Đukanov, dok je 27. bio Aleksandar Dukić (nacionalni tim Srbije) sa 10,43 minuta zaostatka.

Drugog dana, vožena je trka takođe kategorjije 1.2 na stazi od Pećinaca preko Iriškog venca, Temerina, Bečeja, Banatskog Novog Sela do Kikinde (185 km).

Pobedio je Bugarin Ivajlo Gabrovski („Iraklion Nesebar") ovogodišnji pobednik trke „Oko Bugarske" koji je stazu prošao za 4:37,25 časova prosečnom brzinom od 40,10 km na čas. Odsprintao je Kristijana Đurašeka (Hrvatska) osvajača bele majice za najboljeg vozača do 23 godine na ovogodišnjoj trci „Kroz Srbiju" i Vladimira Koeva (Bugarska, Hemus) drugoplasiranog na trci „Oko Bugarske" 2009. Ovaj trio je pobegao posle Iriškog venca i 140 kilometra složno vozio... Spasić je na 11. mestu imao 4,10 minuta zaostatka, Hasanović je ponovo bio solidan na 13. mestu u istom vremenu , dok je Marko Stanković (Metalac, Kraljevo) bio 19. sa 4,43 minuta slabijim vremenom.

Na startu je bilo 72 vozača iz 14 selekcija, a znak za start je dao Dragan Lukač potpredsednik BS Vojvodine i predsednik Privredne komore Novog Sada. Pokrovitelj trke je Izvršno veće Vojvodine. U subotu 19. septembra voziće se treća trke „Velika nagradaa Vojvodine" koja će se bodovati za „Biciklističku ligu Srbije" i startovaće i juniori na stazi od 145 km od Kikinde preko Sente, Bačke Topole, Sombora do Apatin

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.