Hardavej izbačen sa Ol star meča

Izvor: B92, 16.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hardavej izbačen sa Ol star meča



Rukovodstvo NBA lige zabranilo je Timu Hardaveju da tokom vikenda prisustvuje "Ol star" meču u Las Vegasu zbog, kako se ističe, homofobičnih izjava. Hardavej je tokom 1990-ih godina pet puta igrao na "Ol star" susretima i već je doputovao u Las Vegas, gde nije bio među sastavima za Ol-star meč, ali je trebalo da bude deo pratećeg programa.

Pošto je, međutim, tokom radio-intervjua rekao "mrzim homoseksualce", komesar lige Dejvid Štern odlučio je da interveniše.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Nije prigodno da nas on predstavlja, pošto imamo različite stavove", navodi se u Šternovom saopštenju.

Hardavejevi komentari, zbog kojih se kasnije izvinio, usledili su nedelju dana pošto je Džon Ameči postao prvi košarkaš iz NBA koji je priznao da je homoseksualac. Hardavej je u radio-intervjuu odgovarao na pitanje kakav bi odnos imao sa homoseksualnim saigračem.

"Prvo, ne bih ga želeo u svom timu. Drugo, kad bi bio u mom timu, ja bih se, znate, baš udaljio od njega jer ne mislim da je to ispravno. Mislim da ne bi trebalo da bude u svlačionici dok smo mi u svlačionici", rekao je bivši igrač Majami Hita.

Kada mu je voditelj rekao da su takvi komentari "skroz homofobični" i "zatucani", igrač je nastavio.

"Znate, ja mrzim gejeve, neka se zna. Ne volim ih i ne želim da budem u njihovoj blizini. Ne volim to. Ja sam homofobičan. Tako nešto ne bi trebalo da postoji na svetu ili u Sjedinjenim Državama", rekao je Hardavej.

On se, međutim, iste večeri izvinio u intervjuu za jednu televizijsku stanicu u Majamiju.

"Da, kajem se. Žao mi je. Nije trebalo da kažem da mrzim gejeve niti bilo šta slično. Pogrešio sam", kazao je Hardavej.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.