Harakiri

Izvor: Glas javnosti, 12.Mar.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Harakiri

Predrag Mijatović mogao bi da plati foteljom eliminaciju Real Madrida u osmini Lige šampiona. Pošto je tim iz Madrida u utorak uveče na Enfildu primio četiri gola od Liverpula (4:0), španski mediji izveštavaju da su sportskom direktoru kraljevskog kluba dani odbrojani.

Fudbaleri govore da u svojoj karijeri nisu doživeli bolniji poraz, svi odreda se izvinjavaju navijačima koji su doputovali u Liverpul da bi ih bodrili i mole ih za oproštaj. Sramotu je, prema sopstvenom priznanju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << osetio i sportski direktor Madriđana Predrag Mijatović.

- Doživeli smo vrlo tužan i veoma bolan poraz. Još jednom nismo uspeli da se plasiramo među osam najboljih timova Lige šampiona. Od prvog do poslednjeg minuta nije nas bilo nigde na Enfildu. Moramo biti jako zabrinuti zbog nastavka španskog prvenstva - rekao je Mijatović, koji se takođe izvinio navijačima.

Pored blede igre, Mijatović mora biti zabrinut i za svoj posao pošto su mediji na Pirinejima u njemu našli glavnom krivca. Domaći mediji konstatuju da u klubu ima mnogo problema, a krivci su svi, bez izuzetka: od predsednika u kancelariji, pa do fudbalera na terenu. Ipak, najpre upiru prstom u Peđu Mijatovića i trenera Huana de Ramosa.

Marka piše da se samo traži pravna začkoljica kako bi Crnogorcu videli leđa, pošto ga ugovor veže do 2010. godine. „Traži se samo jeftinija formula za Mijatovićev otkaz, odnosno klub ne želi da plati milion evra odštete“, navodi madridski dnevnik.

Druge dnevne novine bavile su se analizom dešavanja u Real Madridu, konstatujući da kraljevski klub ima dva problema: jedan je sportski, drugi je institucionalni. Prema njihovim rečima, poslednjih godina Madriđani se ponašaju kao mala ekipa koja nema koncepciju igre, nema identitet. Od Visentea del Boskea tim je promenio osam trenera za pet godina, što pokazuje nedostatak želje za dugoročni projekat. Po odlasku Roberta Karlosa, pre dve sezone, nemoguće je pronaći dostojnu zamenu za Brazilca. Guti je nepredvidiv, Raul čini sve što može, a Roben ne može da veže dve utakmice u visokom ritmu. Kao institucija, klub je pretrpeo ozbiljne promene i poslednji predsednici mogu da se pohvale jedino da je klub za vreme njihovog mandata bio u veoma lošoj situaciji. I mnogi iz vrhuške su ostavili klub na cedilu u teškim momentima.

Rešenje su izbori u predsedništvu, uz očekivanje da se počev od ovog leta vrati institucionalna stabilnost, te da bude napravljen dugoročan projekat obnove kluba...

 Španija je ostala bez u predstavnika UEFA, dok Italija i Engleska imaju tek po jedan klub u osmini finala najmasovnijeg evropskog takmičenja, pa glavnu reč u današnjim susretima vodiće ekipe sa istoka Evrope. Branilac trofeja Zenit putuje u Udine, dok nekadašnji osvajač pehara moskovski CSKA, za koji nastupa i naš Miloš Krasić, dočekuje Šahtjor u jednom od derbija ove runde. Međusobni duel kijevskog Dinama i Metalista garantuje Ukrajini, koja nikad u istoriji takmičenja nije imala predstavnika među osam najboljih, jedno mesto u četvrtfinalu Kupa UEFA.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.