Izvor: MozzartSport.com, 18.Jan.2021, 23:27

Haos u svlačionici Kavsa: Porteru pao mrak na oči i hranom gađao osoblje, biće odmah oteran

Perspektivno krilo na izlaznim vratima Klivlenda posle mračne epizode

Klivlend je već neko vreme u "rebildingu", rešili su posle odlaska Lebrona Džejmsa da podmlade ekipu, kratko su pokušavali da pronađu partnere za Kevina Lava, ali su rezultati izostali, pa se tako ekipi iz Ohaja spremaju velike promene. Ipak, malo ko je pred početak ove sezone mogao da pretpostavi da će među prvima otići talentovani Kevin Porter Džunior, koji je 2019. godine draftovan >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kao 30. pik prve runde. Posle incidenta koji se dogodio u petak jasno je da je mladi krilni košarkaš završio sa Klivlendom.

Ovaj 20-godišnji košarkaš, bivši član USC koledža, nije u tekućoj sezoni upisao nijedan nastup za Kavalirse. Konkretan razlog nije poznat, američki mediji navode samo da je lične prirode. U petak mu je pao mrak na oči u prostorijama kluba, pa je ušao u žustru raspravu sa članom osoblja, a ugledni Atletik prenosi da je u jednom trenutku počeo i da baca hranu. Situaciju je pokušao da smiri generalni menadžer Klivlenda Kobi Oltman, ali je Porter bez problema nastavio i sa njim da se raspravlja. Trener Džej Bi Bikerstaf je iz svoje kancelarije čuo da se nešto dešava, otišao je do svlačionice i imao šta da vidi. Razlog za agresivno ponašanje: shvatio je da je njegov ormarić u svlačionici dat na korišćenje Torijanu Prinsu, koji je nedavno iz Bruklina stigao u trejdu u klub iz Ohaja.

Iako je minule sezone pokazao da poseduje veliki potencijal, na trenutke je umeo da zablista pa je tako u februaru prošle godine ubacio i rekordnih 30 poena u pobedi nad Majami Hitom, problemi van terena su počeli da izlaze na površinu. Mnogi su ga smatrali najperspektivnijim igračem Kavsa uz Kolina Sekstona, u ruki sezoni je beležio solidnih 10 poena i 3,2 skokova po meču, ali je u novembru minule godine završio u lisicama. Uhapšen je zbog posedovanja oružja i marihuane, kao i neodgovornog upravljanja automobilom. Optužbe su na kraju odbačene, ali se Porter od tada nije pojavio na terenu.

Generalni menadžer Kavalirsa Kobi Oltman je čitavog vikenda pokušavao da ga trejduje, po svemu sudeći bezuspešno, a Klivlend je navodno spreman i da ga otpusti. Gotovo neverovatna priča, teško da će Portera iko uzeti za ozbiljno i veliko je pitanje šta će biti sa karijerom 20-godišnjeg krila. Atmosfera u svlačionici je jedna od najbitnijih stvari u svakom klubu, možda se u NBA ligi stavlja i poseban akcenat na ambijent, podsetimo se samo kako su Lejkersi produžili ugovor Džeredu Dadliju, iako je u šampionskoj sezoni uglavnom "mahao peškirom". Niko neće "trule jabuke" u svojim redovima, videćemo gde će ovakvi potezi na kraju odvesti mladog Portera Džuniora.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Što se tiče Kavalirsa, oni planiraju velike promene, u blokbaster trejdu u kojem su učestvovali zajedno sa Bruklinom, Indijanom i Hjustonom dobili su dva jako perspektivna igrača, Džereta Alena i pomenutog Prinsa. Žele još da podmlade ekipu, spekuiše se po američkim medijima da su zbog Alena spremni da trejduju i Andrea Dramonda, koji igra košarku života ove sezone (19,3 poena i 15,8 skokova po meču). Kevinu Lavu odavno traže novo uhlebljenje, ali će se teško osloboditi njegovog ugovora, bivši centar Timbervulvsa će samo ove sezone zaraditi 31.258.256 dolara, ima potpisanu saradnju do leta 2023. godine.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.