Izvor: MozzartSport.com, 03.Avg.2020, 13:51

Haos u Rumuniji: Fudbaleri Kluža prete neigranjem u Krajovi

Neizvesno odigravanje najvažnijeg meča sezone koji bi mogao da reši pitanje šampiona

Meč dana u Evropi. Ko će biti šampion Rumunije – Univerzitatea ili branilac krune, Kluž? Muke imaju naše istočni susedi sa završetkom sezone. Korona virus zadaje glavobolju svima.

Ko pobedi osvaja titulu? Ali šta ako bude nerešeno? Onda nastaje problem, jer tim iz Krajove nije odigrao utakmicu protiv Astre u gostima. Rumunski savez i dalje veća, a postoji mogućnost da >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ukoliko bude nerešeno da se igraju produžeci i eventualno penali kako bi se odlučilo pitanje šampiona.

U redovima šampiona Rumunije razmišljaju da ne igraju u Krajovi iz straha od virusa korona.

"Da vidimo da li će se igrati ovo finale. Ceo tim i svi naši igrači razmišljaju o tome da se večeras ne pojave i da ne igraju ovaj meč. Svi se plašimo onoga što se desilo u ovom periodu. Fudbaleri se plaše da stupe u kontakt sa fudbalerima iz Krajove“, rekao je sportski direktor Kluža Bogdan Mara, prenosi Digisport.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Virus se pojavio i u redovima tima iz Krajove.

"Činjenica da su u Krajovi otkrivena tri slučaja kovida i tri slučaja koja su veoma povezana sa timom. Govorimo o kondicionom treneru, pomoćniku i menadžeru tima. Protokolom je utvrđeno da u slučaju slučaja COVID-19 igrači treba da budu testirani sedam dana, kao što je to bilo u Klužu, Dinamu, Petrolulu, Botošaniju, Astri. Ove ekipe su se pridržavali ovog protokola i nisu mogli da treniraju. Danima su bili bez treninga", naveo je Mara.

On je naveo da, ako se utakmica odigra, da na klupi šampiona neće sedeti prvi trener Dan Petresku koji se oporavlja od virusa. Za Kluž neće moći da igraju Hrvat Damijan Đoković i Adrijan Paun. Kod domaćina, koga predvodi italijanski stručnjak Kristijan Bergodi, van tima jesamo defanzivac Nikosor Banku. Stup odbrane tima iz Krajove je nekadašnji mladi reprezentativac Srbije i bivši fudbaler Crvene zvezde Uroš Ćosić.

Kluž je posle prvog dela prvenstva bio najbolji, ali je imao krizu na startu plej-ofa. Univerzitatea je pobedila dvostrukog uzastopnog šampiona u Transilvaniji sa 3:2. Ekipa iz Krajova je vezala šest pobeda, dok je šampion ušao u formu u finišu sezone. Ima tri uzastopna trijumfa, a u petak je posle drame pobeđen FCSB u Bukureštu sa 2:0 pogocima u finišu meča.

Utakmica za titulu je poverena najboljem rumunskom sudiji Ovidiju Hateganu, ali i dalje traje neizvesnost da li će pitanje šampiona da se odluči na terenu ili za zelenim stolom. Problem za Rumune je što do noćas u ponoć ističe rok za prijavu ekipu za međunarodna takmičenja. Utakmica devetog kola između Astre i Univerzitatee iz Krajove nije odigrana prošle nedelje. Četvorica fudbalera domaćeg tima bila su pozitivna na testiranju, a zbog njih ni ostali nisu mogli na teren. Virus je pojavio i u redovima ekipe iz Krajove.

RUMUNIJA, PLEJ-OF – 10. (POSLEDNJE) KOLO

Subota

Botošani – Gaz Metan 4:1 (3:1)

Ponedeljak

19.30: (2,90) Univerzitatea Krajova (3,00) Kluž (2,65)

Odloženo: Astra - FCSB

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.