Haos u Ciboni: Otišao i Sesar

Izvor: B92, 16.Feb.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haos u Ciboni: Otišao i Sesar



Košarkaški klub Cibona prolazi kroz najteže trenutke u poslednjih nekoliko sezona. Posle prvog igrača tima Andrije Žižića koji je otišao u Barselonu, klub je u utorak napustio i Josip Sesar.

Večiti talenat hrvatske košarke saopštio je čelnicima kluba da nije više član Cibone zbog neizmirenih obaveza...

Kako prenosi "Večernji list" Sesar se poslužio trikom kojim je klub napustio Andrija Žižić, ali sada je situacija, što se tiče Cibone, još >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << teža. Sesar ima opciju u ugovoru po kojoj može da napusti Zagreb ako do određenog roka klub ne podmiri dugovanja. Nakon toga klub je dužan da mu isplati kompletan ugovor, za ovu i sledeću sezonu, uz penale. Za razliku od Žižića, Sesar nema čvrstu ponudu, pa Cibona neće moći da se nagodi s igračem, nego će u slučaju da ponuda ne stigne, igrač prijavati Cibonu HKS-u i čekati svoj novac. Dok Sesara Cibona potpuno ne isplati, klub ne može da potpiše ni jedna novi ugovor sa a gotovi svi iz postojećeg tima odlaze" navodi se u "Večernjem listu".

Dodatni problem za prvog čoveka Cibone Božu Milićevića predstavlja i činjenica da su ugovori većine igrača slični i da mnogi od njih praktično mogu iz Cibone kada to požele zbog neizmirenih obaveza. Druga zvezda tima Marko Popović već je podneo pa povukao zahtev za odlazak i kluba...

Hrvatski mediji prenose i da je atmosfera u svlačionici narušena ne samo odlascima nezadovoljnih igrača, već i angažovanjem Amerikanca Fiča koji osim prilično "jednosmerne" igre bez mnogo asistencija ima i poseban status kod trenera Anzulovića.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.