Hanza i Duizburg u Bundesligi!

Izvor: B92, 20.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hanza i Duizburg u Bundesligi!



Fudbaleri Duizburga i Hanze iz Rostoka su pobedama u poslednjem kolu Cvajte obezbedili plasman u Bundes ligu. 'Plavo-beli' su na domaćem terenu savladali Unterhahing rezultatom 3:1 i tako poslali goste u treću ligu, a isto su učinile i 'Zebre' protiv Rot-vajs Esena - 3:0. Karlsrue je trijumfom na gostovanju Grojter Firtu (3:1) potvrdio titulu u drugoj ligi. Karl Cajs Jena je pobedom na gostovanju Augsburgu rezultatom 2:1 izborila opstanak u ligi.

Frajburg je slavio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u duelu sa Koblencom sa 2:0, ali će i sledeće godine vojevati u Cvajti, zahvaljujući slabijoj gol razlici od Duizburga.

Za razliku od raspleta u Bundes ligi, gde je Štutgart preokretom stigao do titule, u Cvajti je bilo mnogo manje neizvesnosti. Zafer Jelen i Đorđije Ćetković su Hanzi obezbedili dva gola prednosti već nakon 16 minuta, Feldan je smanjio na 2:1 u 22. minutu, da bi sve sumnje oko pobednika otklonio Kristijan Ran pet minuta pre kraja.

Na MSV Areni navijači Duizburga su posle prvog poluvremena bili veoma nervozni, jer njihov tim nije uspeo da slomi otpor rurskog rivala Esena, kojem su bodovi bili preko potrebni za opstanak u ligi. Srećom po njih, Tarake je sa penala doveo domaće u vođstvo nakon samo tri minuta igre u nastavku, a ubedljivu pobedu omogućili su Markus Daun i Ivica Grlić.

Kompletni rezultati poslednjeg kola:

Frajburg - Koblenc 2:0

Kikers Ofenbah - Ajntraht Braunšvajg 1:1

MSV Duizburg - Rot-Vajs Esen 3:0

Vaker Burghauzen - Paderborn 5:1

Augzburg - Karl Cajs Jena 1:2

Grojter Firt - Karlsrue 1:3

Hanza Rostok - Unterhahing 3:1

Kajzerslautern - Keln 2:2

Ercgerbirge Aue - Minhen 1860 2:2

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.